Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Άμεση ανταπόκριση του ΟΑΕΔ στην άνεργη μητέρα

banner roots

Λήμνος: Άμεση ανταπόκριση του ΟΑΕΔ στην άνεργη μητέρα
24.01.2021 | 11:19

Λήμνος: Άμεση ανταπόκριση του ΟΑΕΔ στην άνεργη μητέρα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΟΑΕΔ Μυτιλήνης, μετά το δημοσίευμα του FM100, στο αίτημα της άνεργης τρίτεκνης μητέρας, να μάθει από πού προκύπτει το όφελός των 810 ευρώ, προς τον οργανισμό, ενώ ή ίδια περιμένει το επίδομα ανεργίας από το Νοέμβριο του 2020.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στο σταθμό μας, από την ίδια την άνεργη, η οποία ανέφερε πως δεν μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημα της καθώς προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον ΟΑΕΔ χωρίς αποτέλεσμα και τη μόνη φορά που η κλήση της απαντήθηκε, της ζητήθηκε να υποβάλει έγγραφο αίτημα προς εξέταση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μετά τη δημοσιοποίηση της Παρασκευή, στελέχη του ΟΑΕΔ Μυτιλήνης επικοινώνησαν με τον FM100, ζητώντας μας να τους φέρουμε σε επαφή με την άνεργη γυναίκα. Οι δυο πλευρές επικοινώνησαν το απόγευμα της Παρασκευής και τελικά το θέμα λύθηκε.

Η γυναίκα θα πρέπει να επιστρέψει το ποσό των 810 ευρώ, καθώς φαίνεται πως δεν το δικαιούνταν, παρ’ οτι πιστώθηκε στο λογαριασμό της. Όπως μας εξήγησε η άνεργη γυναίκα, η ίδια εργάζεται ως εποχική και βρίσκονταν σε ανεργία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λαμβάνοντας τακτική επιδότηση.

Με απόφαση της κυβέρνησης, εκείνη την περίοδο, δόθηκε δίμηνη στη χορήγηση των επιδομάτων, ενώ παράλληλα η επιχείρηση της την ενέταξε στο πρόγραμμα των υπαλλήλων με αναστολή και επιδοτήθηκε με το ποσό των 530€.

Από τον ΟΑΕΔ, της ανέφεραν πως μετά την εξέλιξη αυτή θα έπρεπε να ενημερώσει των οργανισμό για να μην πιστωθεί και το επίδομα της ανεργίας. Η ίδια όμως θεώρησε πως η διαδικασία θα γινόταν αυτόματα όπως συμβαίνει κάθε χρόνο με την επαναπροσληψη της στη δουλεία.

Όταν πιστώθηκαν τα χρήματα της ανεργίας, θεώρησε πως είναι χρήματα που δικαιούται αφού ο ίδιος ο οργανισμός προχώρησε στην πληρωμή. Τελικά αποφασίστηκε το ποσό να επιστραφεί σε δόσεις που θα παρακρατούνται από τη νέα επιδότηση ανεργίας που θα ξεκινήσει από τα τέλη Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel