Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο καθηγητής που άφησε την Αγγλία για την Λήμνο

banner roots

Ο καθηγητής που άφησε την Αγγλία για την Λήμνο
08.06.2021 | 09:47

Ο καθηγητής που άφησε την Αγγλία για την Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μία ιστορία που θυμίζει ρομαντισμό, αγάπη και όνειρα ή μάλλον καλύτερα νέα όνειρα είναι αυτή του Γκατζιώνη Κωνσταντίνου.

Ο κ. Γκατζιώνης μετά από μία πετυχημένη ακαδημαϊκή πορεία σε πανεπιστήμια της Αγγλίας πήρε την μεγάλη απόφαση μετά από 13 χρόνια να ζήσει στο όμορφο νησί της Λήμνου. Πιο συγκεκριμένα όπως τονίζει στο enanews. gr έρχεται η στιγμή στη ζωή του κάθε ανθρώπου που πρέπει να πάρει την μεγάλη απόφαση ή να αλλάξει την ζωή του ή να συνεχίσει την πορεία που έχει μέχρι στιγμής. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος λοιπόν με τις εντυπωσιακές σπουδές στο εξωτερικό και την ακαδημαϊκή πορεία του πήρε την μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην χώρα του και να προσφέρει με όλες τις δυνάμεις του στον ακαδημαϊκό τομέα.

Από τον Ιούλιο λοιπόν του 2020 πλέον είναι ο νέος Πρόεδρος για το Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής).Αυτό που τονίζει μέσω της κάμερας του ENA CHANNEL είναι ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς με σημαντικές πρωτοβουλίες και σημαντικά βήματα στην έρευνα, ένας λευκός καμβάς όπως τονίζει ο νέος Πρόεδρος του Τμήματος που πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη βήματα αλλά είναι ένα μαγικό ταξίδι με πίστη στην νέα γενιά επιστημόνων για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Λήμνο.

Νέα δεδομένα και νέα projects για το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον αναφέρει ο κ. Γκατζιώνης που θα αφορούν το πρωτογενή τομέα του νησιού αλλά και τον γαστρονομικό πλούτο που κρύβει.

Μία αισιόδοξη ιστορία ωστόσο ενός ανθρώπου που άφησε την βεβαιότητα του εξωτερικού και επέστρεψε στην χώρα του και πιο συγκεκριμένα σε ένα ακριτικό νησί για να προσφέρει στην επιστήμη, ενώ είναι συγκινητικό το μήνυμά του προς την νέα γενιά ότι πρέπει να εμπιστευτεί ξανά την Ελλάδα.

Η συνέντευξη του κ. Γκατζιώνη θα μεταδοθεί στο ENA LIVE NEWS με την Μαρία Παπάζογλου.

Πηγή: enanews.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το