Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αμμοθίνες Λήμνου: Η “μικρή Σαχάρα” της Ελλάδας!
ikteo limnou
Αμμοθίνες Λήμνου: Η “μικρή Σαχάρα” της Ελλάδας!
20.08.2021 | 09:56

Αμμοθίνες Λήμνου: Η “μικρή Σαχάρα” της Ελλάδας!

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Κείμενο - Φωτογραφία: Βάσω Τζιτζικάκη

Η Λήμνος είναι ένας παράδεισος γεωλογικών φαινομένων από τα αρχαία κιόλας χρόνια αφού ήταν γνωστή για τη «Λήμνια Γη» που γιάτρευε κάθε είδους ασθένεια.. Σήμερα, μπορούμε να θαυμάσουμε διάφορα αξιοθέατα της τα οποία είναι εξαιρετικά σπάνια και φτιαγμένα από τη φύση. Ένα και ίσως το πιο διάσημο εξ αυτών είναι οι «Αμμοθίνες». Πρόκειται για μία αμμώδη έκταση που όμως δεν βρίσκεται σε κάποια ακτή αφού η κοντινότερη απέχει τουλάχιστον 2 χιλιόμετρα από εκεί.

Η έκταση τους είναι 70 στρέμματα και θυμίζει μικρογραφία ερήμου σαν αυτές που συναντάμε στη Σαχάρα και τη βόρεια Αφρική. Δημιουργήθηκαν μέσω του αέρα που μετέφερε την άμμο σε αυτήν την περιοχή. Στις Αμμοθίνες, οι οποίες θεωρούνται οικότοπος και προστατεύονται, η βλάστηση είναι ελάχιστη και κυρίως καλύπτεται από τα «λευκά κρινάκια της θάλασσας» και από λυγαριές, αγριοαχλαδιές, θυμάρι, πικροδάφνες και αγριελιές.

Η χρυσαφένια άμμος είναι ιδιαίτερα «ινσταγκραμική» και γι’ αυτό το λόγο χρόνο με το χρόνο κερδίζουν περισσότερη αναγνωρισιμότητα.

 

Διαβάστε περισστότερα στο omorfataxidia.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018