Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μουσικές Σπουδές στο Λημνιακό Ωδείο από την…ΑΓΓΛΙΑ !!!
Μουσικές Σπουδές στο Λημνιακό Ωδείο από την…ΑΓΓΛΙΑ !!!
05.09.2021 | 18:35

Μουσικές Σπουδές στο Λημνιακό Ωδείο από την…ΑΓΓΛΙΑ !!!

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μια μεγάλη συνεργασία ξεκίνησε από την φετινή χρονιά για το Λημνιακό Ωδείο, το οποίο ορίστηκε ως συνεργαζόμενος φορέας και εξεταστικό κέντρο με το ABRSM, τον φορέα που εκπροσωπεί τέσσερα κορυφαία κρατικά μουσικά πανεπιστήμια της Αγγλίας, όπως εκείνο της Βασιλικής Μουσικής Ακαδημίας.

Το γεγονός αποτελεί μέγιστο αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς καθώς δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά της Λήμνου και σε όλα εκείνα της Βορειοδυτικής ελληνικής επικράτειας, να αναβαθμίσουν τις σπουδές τους στη μουσική σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές μέχρι το επίπεδο του πανεπιστημιακού πτυχίου – Bachelor και Master, φέρνοντας κυριολεκτικά την Αγγλία στην Λήμνο.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Το Λημνιακό ωδείο είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι σε Συνεργασία με τον διεθνώς ανεγνωρισμένο μουσικό οργανισμό σε περισσότερες από 190 χώρες “ABRSM” (ASSOCIATED BOARD OF THE ROYAL SCHOOLS OF MUSIC) από 1η Σεπτεμβρίου 2021, μπορεί να προετοιμάζει μαθητές για όλα τα ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (GRADES) στη θεωρία και σε όλα τα όργανα, στο Μιούζικαλ ,καθώς και για τα 4 Διπλώματα ARSM , Dip ABRSM , LRSM , FRSM ,εκ των οποίων τα δύο τελευταία είναι BACHELOR και MASTER αντίστοιχα .

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι με αυτή τη Συνεργασία μας, ανοίγουμε στα παιδιά σας ένα νέο δρόμο απόκτησης παγκοσμίως αναγνωρισμένων Μουσικών Διπλωμάτων από τα διεθνώς αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Λονδίνου: Royal Academy of Music, Royal College of Music, Royal Northern College of Music, Royal Scottish Academy of Music and Drama.

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι τα παιδιά λαμβάνοντας μέρος στις εξετάσεις είτε στη θεωρία ,είτε σε όργανο από το Grade 6 και πάνω αναλόγως με την βαθμολογία τους αποκτούν ucas points και A-levels τα οποία είναι τα προαπαιτούμενα για την εισαγωγή τους σε οποιοδήποτε ξένο πανεπιστήμιο & για όλες τις Σπουδές τους , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ .

Ως ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ABRSM, το Λημνιακό ωδείο μπορεί να δεχτεί να έρθουν κατά τις περιόδους των εξετάσεων μαθητές για να δώσουν εξετάσεις απ’ όλη την Ελλαδα, ανεξαρτήτως του Μουσικού Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν αρκεί προηγουμένως να το έχουν αναφέρει εις την αίτηση συμμετοχής τους στις εξετάσεις.

Παράλληλα σας πληροφορούμε ότι οι εξετάσεις θα γίνονται στο Λημνιακό ωδείο ως εξής:

  • Θεωρητικές Εξετάσεις, 3 φορές το χρόνο. ( Οκτώβριο ,Μάρτιο , Ιούνιο ) γραπτώς για τα grade 6 έως 8 και κάθε μήνα διαδικτυακά για τα grade 1εως 5
  • Πρακτικές εξετάσεις 2 φορές το χρόνο Απρίλιο   και Δεκέμβριο αν κριθεί απαραίτητο από τις εκάστοτε συμμετοχές .

Οι ακριβείς ημερομηνίες των θεωρητικών εξετάσεων υπάρχουν ανηρτημένες στο διαδίκτυο ενώ των πρακτικών καθορίζονται κάθε χρόνο από το ABRSM .

Περισσότερες πληροφορίες στο site του ABRSM http://gr.abrsm.org/en/home   και στη Γραμματεία του Λημνιακού Ωδείου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018