Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>“Στον αέρα” 21 μόνιμες θέσεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
“Στον αέρα” 21 μόνιμες θέσεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
12.11.2021 | 13:02

“Στον αέρα” 21 μόνιμες θέσεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει η Ντίνα Βερβέρη

Αντίστροφα μετρά από χθες ο χρόνος για την δημοσίευση της μεγάλης προκήρυξης του ΑΣΕΠ που αφορά στην πρόσληψη 1.477 υπαλλήλων σε Δήμους και Περιφέρειες. Η κατανομή των θέσεων ολοκληρώθηκε και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προσληφθούν 21 υπάλληλοι και στον Δήμο Δυτικής Λέσβου δύο, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν προβλέπεται καμία θέση για τον Δήμο Μυτιλήνης, τουλάχιστον από τους πίνακες της κατανομής που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.

Πιο αναλυτικά, οι δύο θέσεις που θα καλυφθούν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου αφορούν:

-1 υπάλληλο ΠΕ Μηχανικό

- 1 υπάλληλο ΤΕ Μηχανικό Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προσληφθούν 21 μόνιμοι υπάλληλοι για τις παρακάτω ειδικότητες:

-1 υπάλληλος ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού - 1 υπάλληλος ΠΕ Μηχανικός - Τοπογράφος - 1 υπάλληλος ΠΕ Μηχανικός (με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού) - 2 υπάλληλοι ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας - 2 υπάλληλοι ΤΕ Μηχανικοί - 1 υπάλληλος ΠΕ Γεωτεχνικός - 6 υπάλληλοι ΠΕ Γεωτεχνικοί - Κτηνίατροι - 2 υπάλληλοι ΠΕ Μηχανικοί - Αρχιτέκτονες - 1 υπάλληλος ΠΕ Μηχανικός - ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού - 1 υπάλληλος ΠΕ Μηχανικός - ειδικότητας Χημικός Μηχανικός - 1 υπάλληλος ΠΕ Πληροφορικής - 2 υπάλληλοι ΤΕ Μηχανικοί.

Ο Κ. Μουτζούρης

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που είχε τεθεί κατ’ επανάληψη και από την πρώην Περιφερειάρχη, Χριστιάνα Καλογήρου.

Λίγους μήνες αφότου είχε αναλάβει τα καθήκοντά του ο Κώστας Μουτζούρης, στις αρχές του 2020, είχε υποβάλει εγγράφως αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας την κάλυψη των κενών, ιδιαίτερα στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Πριν μερικούς μήνες επανήλθε με νέο έγγραφο, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα έχουν διογκωθεί, ενώ πίεσε το Υπουργείο και με επισκέψεις στην Αθήνα, θέτοντας την πρόσληψη προσωπικού ως βασικό αίτημα της Περιφερειακής Αρχής.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης στα “Νέα της Λέσβου”, «είμαστε πολύ χαρούμενοι που το αίτημά μας ικανοποιείται γιατί χωρίς προσωπικό δεν μπορεί να δουλέψει καμία Υπηρεσία. Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα δώσουν οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουμε γιατί με συμβάσεις 2 και 4 μηνών δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά».

Από το 2018

Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις 1.477 θέσεις σε Δήμους και Περιφέρειες είναι η πρώτη μεγάλη προκήρυξη από το 2018 που είχε δημοσιευτεί η 3Κ για τις 8.166 μόνιμες θέσεις αποκλειστικά στους Δήμους.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι θέσεις είναι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ υπάρχουν και ορισμένες Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Αναφορικά με τις ειδικότητες, οι περισσότερες αφορούν μηχανικούς, διοικητικού - οικονομικού, οικονομολόγους, λογιστές, πληροφορικής, αλλά και υγειονομικούς, όπως ιατρούς εργασίας, επισκέπτες υγείας, επόπτες υγείας, νοσηλευτές και κτηνιάτρους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, είχε δεσμευτεί για την δημοσίευση της προκήρυξης μέσα στο Νοέμβριο κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Οι Δήμαρχοι είχαν θέσει μετ’ επιτάσεως το αίτημα για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ είχε γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στους νεοσύστατους Δήμους που προήλθαν από διάσπαση.

Ωστόσο, το Υπουργείο δεν έδωσε έμφαση στην κάλυψη αυτών των κενών, όπως προκύπτει από την κατανομή. Ο Υπουργός σημείωσε ότι το θέμα των προσλήψεων στους Δήμους βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι όταν γίνεται αναφορά σε υποστελέχωση των Δήμων «δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε ό,τι ίσχυε πριν από μία δεκαετία, γιατί οι συνθήκες έχουν αλλάξει».

Από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, αποχώρησαν 5.311 υπάλληλοι από τους Δήμους, ενώ αντίστοιχα προσελήφθησαν 8.652. Σε σχέση με τις καθυστερήσεις στην τοποθέτηση των νέων υπαλλήλων, ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε ότι έως τον Μάρτιο θα βρίσκονται στις θέσεις τους οι 555 που προσελήφθησαν το 2020 και οι 636, των οποίων η πρόσληψη εγκρίθηκε το 2021.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην κινητικότητα, υπογραμμίζοντας ότι κατά την εφαρμογή πέντε κύκλων κινητικότητας έφυγαν από τους Δήμους 255 συνολικά άτομα, αναγνώρισε ωστόσο ότι για τους 13 Δήμους που έχασαν πάνω από 10 άτομα προσωπικό, έχει προκύψει ορατό πρόβλημα.

Πηγή: nealesvou.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018