Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στο πλευρό των επαγγελματιών της εστίασης η ΑΔΕΔΥ Λήμνου

banner roots

Στο πλευρό των επαγγελματιών της εστίασης η ΑΔΕΔΥ Λήμνου
15.11.2021 | 18:17

Στο πλευρό των επαγγελματιών της εστίασης η ΑΔΕΔΥ Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ψήφισμα συμπαράστασης στους επαγγελματίες εστίασης εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Το ψήφισμα αναφέρει:

"Συμπαραστεκόμαστε στους επαγγελματίες της εστίασης και στα δίκαια αιτήματά τους έτσι όπως εκφράζονται στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 16 του Νοέμβρη.

Ταυτόχρονα εκτιμάμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εκφραστεί στο νησί μας η απαίτηση όλων των λαϊκών και κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται σκληρά από το κύμα της ακρίβειας για τη λήψη άμεσων μέτρων και για αυτό το λόγο αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε σε συντονισμό και σε κοινή αγωνιστική δράση προκειμένου τώρα μαζί, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι να υψώσουμε τη φωνή μας και να διεκδικήσουμε :

  • Nα μειωθούν δραστικά οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα, να καταργηθούν οι υπέρογκοι παλιοί και νέοι φόροι που επιβάλλουν για την λεγομένη πράσινη ανάπτυξη.
  • Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά, μειωμένος στο 50%.
  • Δραστική μείωση των εισιτηρίων σε πλοία και αεροπλάνα και του κόστους μεταφοράς προϊόντων.
  • Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.
  • Να μειωθεί ο ΦΠΑ και καταργηθούν οι έμμεσοι φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Να μειωθούν οι φόροι στις ζωοτροφές, στα απαραίτητα προϊόντα και μέσα που χρειάζονται οι αγρότες για την παραγωγή τους.
  • Άμεση και γενναία διαγραφή των χρεών αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και ανέργων προς την εφορία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μετρά προστασίας για τους άνεργους. Να μη μείνει κανένας άνεργος και εποχιακός εργαζόμενος χωρίς επίδομα ανεργίας και να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη. Να μην πληρώνουν οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι στρατιώτες, εισιτήρια στα πλοία και στα λεωφορεία.
  • Να μην μείνει κανένα σπίτι, κατάστημα, μικρή επιχείρηση χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τηλέφωνο

Δεν αποδεχόμαστε τη στιγμή που οι νησιώτες υποφέρουν και τα νησιά έχουν τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στις υποδομές οι κυβερνήσεις να χαρίζουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ στους εφοπλιστές, στις αεροπορικές εταιρίες, στην Fraport που της έχουν εκχωρήσει τα μεγάλα αεροδρόμια, να απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, ( όπως αφορολόγητο πετρέλαιο οι εφοπλιστές) και προνόμια. Να φορολογηθούν τα κέρδη των μεγάλων εταιριών και επιχειρήσεων".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel