Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης μελισσοκόμων στο νησί της Λήμνου
afoi poriazi
Υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης μελισσοκόμων στο νησί της Λήμνου
01.12.2021 | 18:25

Υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης μελισσοκόμων στο νησί της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στο νησί της Λήμνου μετέβει σήμερα 1 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγος Κουφέλος προκειμένου να παραστεί στην έναρξη των ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης μελισσοκόμων από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ παρουσία του Έπαρχου Λήμνου κ. Άγγελου Βλάττα - Λαμπρινού.

IMG 66315a1181bdb66c2f7ac10f08812a87 V

Ο Αντιπεριφερειάρχης κατά την έναρξη του σεμιναρίου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη αποτελεί η .διαμόρφωση..συνθηκών ταχείας ανάπτυξης..μιας..ποιοτικά προσανατολισμένης, υψηλής προστιθέμενης αξίας, ισχυρής φήμης και αναγνωρισιμότητας της γεωργοκτηνοτροφίας και της αλιείας, της μελισσοκομίας και των λοιπών κλάδων του Πρωτογενούς Τομέα.

Στόχος η παραγωγή προϊόντων που ταυτίζονται με τον τόπο μας και τις προοπτικές του και κατά συνέπεια η εξασφάλιση ικανοποιητικού εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στον κύκλο των αναγκαίων ενεργειών εντάσσεται και η επιμόρφωση των παραγωγών μας ισότιμα σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας. Η γνώση αποτελεί προϋπόθεση εξέλιξης, καινοτομίας και πρωταγωνιστής ανταγωνιστικότητας. Ζητούμενο, όλοι οι παραγωγοί μας να προπορεύονται της γνώσης διότι ο βαθμός εκπαίδευσης τους εκτός των άλλων επηρεάζει τις πρακτικές που εφαρμόζουν και την υιοθέτηση νέων αγροπεριβαλλοντικών πολιτικών κάτι το οποίο έχουμε ανάγκη όλο και περισσότερο.

Η Λήμνος με την εξαιρετική μελισσοκομική χλωρίδα, με την αυστηρή επιστημονική επίβλεψη όλων των σταδίων της παραγωγής την οποία πραγματικά εφαρμόζουν όλοι οι μελισσοκόμοι του νησιού, το εξαιρετικής ποιότητας και ιδιαίτερης γεύσης μέλι το οποίο παράγεται δικαιούται να ταξιδέψει στην παγκόσμια αγορά και να κατακτήσει πολλαπλά το καταναλωτικό κοινό κάθε χώρας, ενώ οι διακρίσεις και τα βραβεία είναι και θα παραμείνουν δεδομένα. Επενδύουμε στην εκπαίδευση στον Πρωτογενή Τομέα, επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας, χτίζουμε δυνατό brand name για τα προϊόντα μας, συμβάλλουμε στην καθιέρωση της Ελληνικής διατροφής με τα μοναδικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τα οποία πιστοποιούνται πλέον με το σήμα της «Αγροταυτότητας». Φροντίζουμε για την εξωστρέφεια και τη δυνατότητα δυναμικής παρουσίας σε νέες απαιτητικές πλέον αγορές. Έχοντας όραμα και ισχυρή βούληση για να αναπτύξουμε στο Βόρειο Αιγαίο τον Πρωτογενή Τομέα, οικοδομούμε την καινούρια ταυτότητα των παραγωγών μας με ισχυρή γνώση καινοτομία, αυτάρκεια» .

IMG f26d35101e00b7f6d3f6d6ba653d24e3 V

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018