Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νάσος Γιακαλής: «Η Λήμνος είναι σε προτεραιότητα»

afoi poriazi

Νάσος Γιακαλής: «Η Λήμνος είναι σε προτεραιότητα»
25.10.2013 | 15:04

Νάσος Γιακαλής: «Η Λήμνος είναι σε προτεραιότητα»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής μίλησε σήμερα στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100 “Θέμα και Ανάθεμα”, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την σύσκεψη των φορέων της Περιφέρειας με θέμα την «Υποβάθμιση Συγκοινωνιών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».

Ο κ. Γιακαλής , χθες Πέμπτη 24 Οκτωβρίου,  παραβρέθηκε στην συνάντηση που είχαν οι Βουλευτές Β. Αιγαίου με του Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε για μία ακόμα φορά, όπως ο ίδιος δήλωσε, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ,η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση.

Όπως ανέφερε, το πρόβλημα το είχε προβλέψει  κατά την διάρκεια παρελθοντικού Περιφερειακού Συμβουλίου. Αφού από τότε πίστευε  ότι αργά ή γρήγορα , μετά την Λήμνο και την Ικαρία, το θέμα θα παρουσιάζονταν σε Λέσβο και Χίο.

Αυτό που ζητήθηκε από την Περιφέρεια για τη Λήμνο, είναι ένα δρομολόγιο «κορμού» που να συνδέει το νησί με το Λαύριο από αξιόπιστο πλοίο, η επέκταση του δρομολογίου Πειραιάς –Μυτιλήνη – Λήμνο – Καβάλα αλλά και η ενδοεπικοινωνία των νησιών με δρομολόγιο που να ξεκινάει από Καβάλα να φτάνει μέχρι την Ικαρία.

Η απάντηση που πήρε από τη ΝΕΛ, είναι ότι η εταιρία «δε βγαίνει» αλλά σε αυτό το σημείο, ανέφερε, οφείλει η Πολιτεία να παρέμβει.

Ως αντίλογο στο θέμα των επιδοτήσεων είπε, πως το μεγαλύτερο μέρος δίνεται από τον επίναυλο, τον οποίο πληρώνουν οι κάτοικοι των νησιών.

Στο αν έχει καθυστερήσει η Περιφέρεια την σύσκεψη της Τρίτης, απάντησε ότι κινήσεις έχουν γίνει από το παρελθόν, τόσο στον κ. Μουσουρούλη, πρώην Υπουργό Ναυτιλίας αλλά και ως θέμα έχει συζητηθεί σε περιφερειακά συμβούλια.

Για την κριτική που ασκείτε στο έργο της Περιφέρειας ,για έλλειψη έργων στη Λήμνο, ο Περιφερειάρχης  ανέφερε ότι η εντύπωση αυτή, είναι λανθασμένη. "Ο Καλλικράτης αναφέρει ακριβώς ποιοι είναι οι φορείς που πρέπει να εκτελούν έργα. Εγώ δεν αρνήθηκα ποτέ τίποτα σε ότι μου ζητήθηκε. Το σημαντικό είναι να γίνονται έργα και όχι το ποιος το υλοποιεί".

Μάλιστα προκάλεσε τον οποιοδήποτε έχει να προσάψει κάτι για τον τρόπο που η Περιφέρεια έχει διαχειριστεί τα προβλήματα της Λήμνου να το πει δημοσίως.

Για τον θεσμό της Περιφέρειας τόνισε, ότι "είναι ένας θεσμός ο οποίος πέτυχε αφού είναι στις πρώτες θέσεις σε απορροφητικότητα κονδυλίων" .

Εν κατακλείδι, ανέφερε ότι η Λήμνος είναι σε προτεραιότητα,  σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της Λήμνου ήταν παρών ανακοινώνοντας και την υποψηφιότητα του για τις επόμενες Περιφερειακές εκλογές.  

 

Ακούστε εδώ τα όσα δήλωσε ο κ. Γιακαλής 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018