Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιτήδειοι απέσπασαν 24.000€ από Λημνιό επιχειρηματία

banner roots

Επιτήδειοι απέσπασαν 24.000€ από Λημνιό επιχειρηματία
10.01.2022 | 13:30

Επιτήδειοι απέσπασαν 24.000€ από Λημνιό επιχειρηματία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το χρηματικό ποσό των 24.000€ κατάφεραν να αποσπάσουν από Λημνιό επιχειρηματία, επιτήδειοι οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως στελέχη των σωμάτων ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από υποτιθέμενο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος και προχώρησε σε παραγγελία για λογαριασμό της μονάδας που υπηρετεί.

Στη συνέχεια απέστειλε λινκ στο email του επιχειρηματία στο οποίο θεωρητικά φαίνονταν η μεταφορά των χρημάτων για την εξόφληση της παραγγελίας. Το λινκ τον μετέφερε σε περιβάλλον πανομοιότυπο του e banking της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται ο επιχειρηματίας.

Χωρίς να το σκεφτεί, ο επιχειρηματίας πληκτρολόγησε τους κωδικούς του με αποτέλεσμα να δώσει άμεσα πρόσβαση στους επιτήδειους, στον τραπεζικό του λογαριασμό, με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά 24.000€!

Αξίζει να αναφερθεί, ότι παρόμοια τηλεφωνήματα δέχθηκαν και άλλοι επαγγελματίες της Λήμνου, αλλά και της γειτονικής Σαμοθράκης αφού και εκεί σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 8-1-2022 εξαπάτησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις δύο ημεδαπούς επιχειρηματίες στη Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους παθόντες προφασιζόμενοι ότι καλούν από το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης για αγορές προϊόντων από τα καταστήματά τους και με το πρόσχημα καταβολής χρημάτων για τις παραπάνω αγορές, κατάφεραν κατά τη διάρκεια της συνδιαλλαγής να αποσπάσουν από τους παθόντες τα τραπεζικά τους στοιχεία και να αφαιρέσουν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους 21.500 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαμοθράκης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το