Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Μουσικός Μαθητικός Διαγωνισμός

banner roots

Λήμνος: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Μουσικός Μαθητικός Διαγωνισμός
20.06.2022 | 01:23

Λήμνος: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Μουσικός Μαθητικός Διαγωνισμός

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Μουσικός Μαθητικός Διαγωνισμός στην Λήμνο, στα πλαίσια του φετινού εορτασμού για την παγκόσμια ημέρα μουσικής. Ο μουσικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 ενώ η διοργάνωση ανήκει στο νεοσύστατο «Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Λήμνου».

Η συμμετοχή των νεαρών μουσικών μαθητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία της οργανωτικής επιτροπής καθώς στις δύο κατηγορίες συμμετοχής, 1η κατηγορία (4-11 ετών) και 2η κατηγορία (12-18 ετών) άγγιξε των αριθμό των 30 συμμετοχών από όλα τα σημεία του νησιού της Λήμνου καθώς και με συμμετοχή εκτός του νησιού. Όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού κ. Παντελής Ζαφείρης κατά την παρουσίαση του διαγωνισμού, η παρούσα πρώτη δράση του οργανισμού αποτελεί μια ζωτικής σημασίας για τη μουσική στο νησί, αφού ενισχύεται και αναδεικνύεται το μουσικό ταλέντο των παιδιών της Λήμνου.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από ειδικευμένους στη μουσική παρουσία στην Λήμνο. Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Λήμνου ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους κ. Αίγλη Χατζάρα – Δρ. Μουσικολογίας, Εκπαιδευτικό Μουσικής, κ. Παντελή Ζαφείρης – Υπ. Δρ. Μουσικολογίας, Εκπαιδευτικό Μουσικής, κ. Δημήτρη Γκουζγκούνη – Καθ. Τρομπέτας, Υποδιοικητή Στρατιωτικής Μουσικής, κ. Γιάννη Χαριτάκη – Καθ. Κιθάρας, Εκπαιδευτικό Μουσικής, κ. Αναστασία Σιάχου – Καθ. Κοντραμπάσου/Φωνητικής, Εκπαιδευτικό Μουσικής και κ. Βαΐα Πασσά – Καθ. Πιάνου. Τέλος, η κριτική επιτροπή ευχαρίστησε για τη συμμετοχή όλων των παιδιών καθώς η ίδια η συμμετοχή αποτελεί το μεγαλύτερο βραβείο.

Τα βραβεία αναλυτικά για κάθε κατηγορία:

1η κατηγορία (4-11 ετών)

Α΄ Βραβείο: Μυρτώ Ξύδα – 9 ετών, Πιάνο

Β΄ Βραβείο: Ιωάννα Δελλή – 6 ετών, Πιάνο

Γ΄ Βραβείο: Λαμπριάνα Φιλιππή – 11 ετών, Κιθάρα

Ειδικό Βραβείο Παραδοσιακής Μουσικής: Νίκος Δημητριάδης – 9 ετών, Αρμόνιο

Ειδικό Βραβείο: Μυρσίνη Καραβέτζα – 8 ετών, Βιολί

Ειδικό Βραβείο: Γιώργος Σωφρονίδης – 7 ετών, Τραγούδι

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετείχε με διαδικτυακό τρόπο στο Πιάνο ο πολυβραβευμένος σε παγκόσμιο επίπεδο Εμμανουήλ Κουτσάκης – 7 Ετών, στον οποίο η επιτροπή του απέμεινε Ειδικό Βραβείο Αριστείας – Α΄ Βραβείο καθώς η εξαιρετική ταλαντούχα συμμετοχή του αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για τον τοπικό χαρακτήρα του διαγωνισμού.

2η κατηγορία (12-18 ετών)

Α΄ Βραβείο: Κατερίνα Γουδέλλη – 16 ετών, Πιάνο

Β΄ Βραβείο: Ευστράτιος Μπαλτζής – 15 ετών, Κιθάρα

Γ΄ Βραβείο: Χάρης Αγιοστρατίτης – 16 ετών, Κιθάρα

Ειδικό Βραβείο: Κωνσταντίνα Βεντούρη – 13 ετών, Πιάνο

Ειδικό Βραβείο: Πηλέας Γκουζγκούνης – 16 ετών, Κλαρινέτο

Έπαινος: Στέλλα Σερέτη – 15 ετών, Πιάνο

Έπαινος: Ευγενία και Σοφία Κυριαζίδου – 13 κ 16 ετών, Βιολί και Κιθάρα

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel