Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ρηχά Νερά: Κινδυνεύει να κλείσει η παραλία; | Πρόστιμο 8.000€ στο Δήμο Λήμνου
afoi poriazi
Ρηχά Νερά: Κινδυνεύει να κλείσει η παραλία; | Πρόστιμο 8.000€ στο Δήμο Λήμνου
29.06.2022 | 18:02

Ρηχά Νερά: Κινδυνεύει να κλείσει η παραλία; | Πρόστιμο 8.000€ στο Δήμο Λήμνου

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη, με ταυτόχρονη κοινοποίηση και στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για τη συνεχή επιβολή διοικητικών προστίμων στον Δήμο Λήμνου, μετά την αδυναμία εξεύρεσης ναυαγοσώστη που θα αναλάμβανε καθήκοντα στην ακτή «Ρηχά Νερά» στη Μύρινα, υποχρέωση που απορρέει από τον χαρακτηρισμό της παραλίας ως πολυσύχναστης.

Ο Δήμος Λήμνου έχει προβεί κατ’ επανάληψη, και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο, σε προκηρύξεις της θέσης ναυαγοσώστη στην παραλία των Ρηχών Νερών, οι οποίες απέβησαν άκαρπες λόγω μη εκδήλωση ενδιαφέροντος. Παρόλα αυτά, έχουν επιδοθεί ήδη 4 εκθέσεις παράβασης από το Λιμεναρχείο Μύρινας για τη μη πρόσληψη ναυαγοσώστη, η κάθε μία εκ των οποίων επισύρει διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ! Σύμφωνα δε με την ισχύουσα νομοθεσία, οι επόμενες εκθέσεις που τυχόν επιδοθούν θεωρούνται υποτροπή και επισύρουν το διπλάσιο διοικητικό πρόστιμο, ήτοι 4.000 ευρώ!

Ο Δήμαρχος απευθύνθηκε άμεσα στις αρμόδιες αρχές προκειμένου  να εκφράσει την έντονη δυσφορία του καθώς χωρίς  να  έχει καμία υπαιτιότητα ο Δήμος -τουναντίον δείχνοντας την έγκαιρη επιμέλεια να συμμορφωθεί με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στις πολυσύχναστες παραλίες , όπως έκανε και την περσινή χρονιά-

αντιμετωπίζεται ως παραβάτης και έχει επιβαρυνθεί οικονομικά, ήδη με το ποσό των 8.000 ευρώ ενώ, καθώς φαίνεται, έπεται και συνέχεια. 

Ο Δήμος Λήμνου έχει ήδη κινηθεί νομικά, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί με τα παράλογα αυτά πρόστιμα και ζητά από το Υπουργείο να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης, ώστε να μην εξαναγκαστεί τελικά να κλείσει μία ακτή ιδιαίτερης σημασίας για τους επισκέπτες και λοιπούς λουόμενους, αλλά και για τους επαγγελματίες της περιοχής, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο τμήμα του παραλιακού μετώπου της Μύρινας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018