Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Και στη Λήμνο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Και στη Λήμνο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
12.12.2013 | 14:33

Και στη Λήμνο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με ρυθμούς... χελώνας κινείται η υλοποίηση του προγράμματος επανασύνδεσης της παροχής ρεύματος σε ευπαθή νοικοκυριά, καθώς ακόμα δεν είναι σαφές το πώς ακριβώς θα κινηθεί η διαδικασία.

Βέβαια, σήμερα το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προσπάθησε να δώσει διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα γίνουν οι επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού σε νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σχετικά με το το χρέος των νοικοκυριών στα οποία θα επανασυνδεθεί το ρεύμα, ο κ. Κεδίκογλου εξήγησε ότι αυτό δεν θα σβηστεί, αλλά θα «παγώσει» για ορισμένο χρονικό διάστημα και οι εν λόγω οικογένειες δεν θα πληρώσουν τέλος επανασύνδεσης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι άνεργοι του 2013, αλλά και εκείνοι με μειωμένο εισόδημα εντός του 2013 θα μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, υποβάλλοντας μια υπεύθυνη δήλωση στη ΔΕΗ.

Ακόμη, η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται από τις σχετικές επιτροπές των δήμων, ενώ σε περίπτωση ψευδών δηλώσεων θα υπάρχουν συνέπειες.

Για την Λήμνο, η κατάσταση είναι ακόμη συγκεχυμένη.

Σε επικοινωνία που είχε ο Fm 100, με τον Δήμο Λήμνου, πληροφορηθήκαμε ότι έχουν γίνει ήδη κάποιες κίνησης, να συγκεντρωθούν στοιχεία από νοικοκυριά που αυτή τη στιγμή δεν έχουν ρεύμα και κατόπιν σύσκεψης, να αποφασιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης.

Από τη μεριά της, η προϊσταμένη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Λήμνου, μας επιβεβαίωσε ότι και στη Λήμνο υπάρχουν νοικοκυριά στα οποία  έχε κοπεί το ρεύμα, χωρίς όμως να μας δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για το πόσα είναι αυτά τα νοικοκυριά.

  

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018