Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστρέφει ο «Ταξιάρχης» από σήμερα
afoi poriazi
Επιστρέφει ο «Ταξιάρχης» από σήμερα
27.01.2014 | 09:34

Επιστρέφει ο «Ταξιάρχης» από σήμερα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανεκτέλεστο τελικά παρέμεινε το δρομολόγιο του “Aqua Maria”, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, από το Λιμάνι του Λαυρίου προς τη Λήμνο μετά από πρωτοβουλία του Πλοιάρχου.

Από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής είχε διαρρεύσεις η είδηση, ότι μετά το ανεκτέλεστο δρομολόγιο της προηγούμενης Τετάρτης, λόγω αδυναμίας της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, να ανεφοδιάσει το πλοίο με καύσιμα, το ίδιο σκηνικό θα επαναλαμβάνονταν.

Βέβαια, η επίσημη θέση της Εταιρίας για το δρομολόγιο της Παρασκευής, ήταν πως το πλοίο εφοδιάστηκα κανονικά με καύσιμα, αλλά οι δυσμενής καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν θα επιτρέψουν τον απόπλου του πλοίου.

Έτσι και έγινε, αν και το Λιμεναρχείο του Λαυρίου, ουδέποτε εξέδωσε απαγορευτικό, ο Πλοίαρχος του “AquaMaria”, έκρινε πως οι άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή (έντασης 8 μποφόρ) δεν επιτρέπουν στο πλοίο να εκτελέσει το δρομολόγιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πλοία που προσεγγίζουν τη Λήμνο, δεν ταξιδεύουν με ανέμους από 9 μποφόρ και πάνω.

Ως εκ τούτου, η Λήμνος για μια ολόκληρη εβδομάδα, έμεινε χωρίς σύνδεση με την Αθήνα, αφού το τελευταίο δρομολόγιο που εκτελέστηκε κανονικά ήταν αυτό της προηγούμενης Δευτέρας 20 Ιανουαρίου.

Σήμερα, στις 8 το απόγευμα, υπάρχει προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο για Λήμνο και όπως όλα δείχνουν, θα εκτελεστεί από το πλοίο «Ταξιάρχης» το οποίο μετά από σχεδόν 4 μήνες, επιστρέφει στη γραμμή.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018