Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χωρίς Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης η Λήμνος
facebook seminaria
Χωρίς Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης η Λήμνος
18.02.2014 | 10:41

Χωρίς Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης η Λήμνος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ήταν αρχές Οκτωβρίου, όταν έφτασε η πληροφορία ότι στη Λήμνο, εκτός από ΙΕΚ υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας και λειτουργιάς, Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης, η λειτουργία των οποίον θα πραγματοποιούνταν για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μάλιστα, τότε είχαν ανακοινωθεί και οι ειδικότητες οι οποίες είχαν εγκριθεί για το φθινοπωρινό εξάμηνο, οι οποίες ήταν: Τεχνίτης Αισθητικής τέχνης - μακιγιάζκαιΤεχνίτης Κομμωτικής τέχνης.

Ενημερωτικά, οι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης, απευθύνονται σε τελειόφοιτους Γυμνασίου, δίνοντας τους, εναλλακτικές προτάσεις για την επαγγελματική σταδιοδρομία τους, αφού οι απόφοιτοι αμέσως μετά το πέρας των μαθημάτων αποκτούν δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος.

Η διάρκεια των σπουδών στις Σ.Ε.Κ είναι δύο χρόνια, συν ένα εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης.

Παρότι από φέτος στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) παρέχεται δωρεάν φοίτηση σε όλους όσους ενδιαφέρονται να καταρτιστούν στις προσφερόμενες ειδικότητες, η συμμετοχή για τις Σ.Ε.Κ στη Λήμνο ήταν μικρή με αποτέλεσμα να μην συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός για την δημιουργία τμήματος.

Έτσι, στη Λήμνος δεν θα λειτουργήσει φέτος, Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης, παρότι για πρώτη φορά δίνεται αυτή η δυνατότητα.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018