Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>2oς Λαϊκός αγώνας ανώμαλου δρόμου στη Λήμνο

banner roots

2oς Λαϊκός αγώνας ανώμαλου δρόμου στη Λήμνο
20.03.2014 | 11:02

2oς Λαϊκός αγώνας ανώμαλου δρόμου στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης, δια βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου, σε συνεργασία με το τμήμα στίβου της Αθλητικής Ένωσης Λήμνου ΑΕΛ, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, του Γυμνασίου και του 2ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας και υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Λέσβου, προκηρύσσουν τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου Λήμνου 2014.

Η διοργάνωση επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά ευελπιστώντας να καθιερωθεί ως ένα αθλητικό γεγονός που θα δίνει στους κατοίκους της Λήμνου τη δυνατότητα να συνδυάσουν άθληση και ψυχαγωγία.  Οι αγώνες θα διεξαχθούν με τους παρακάτω όρους:

1.Ημερομηνία - Ώρα -Τόπος διεξαγωγής:   Κυριακή, 6 Απριλίου 2014, 11:00 π.μ Γυμνάσιο Μύρινας Λήμνου.

2. Σημεία Εκκίνησης - Διαδρομές

Κατηγορία α) Παμπαίδες- Πανκορασίδες,  μαθητές-τριες 4ης-5ης και 6ης Δημοτικού, γεννημένοι το 2004-2003-2002. Η εκκίνηση θα δοθεί 1500 μέτρα από το Δημοτικό στάδιο Μυρίνας στον χωματόδρομο από ΔΕΗ προς στάδιο στη περιοχή «κεραμιδαριά».

Κατηγορία β) Παίδων-Κορασίδων, μαθητές-τριες Γυμνασίου, γεννημένοι το 2001-2000-1999. Η εκκίνηση θα δοθεί 2600 μέτρα από το Δημοτικό στάδιο Μυρίνας στην αρχή του  χωματόδρομου από τη ΔΕΗ προς το Δημοτικό στάδιο Μυρίνας.

Κατηγορία γ) Έφηβοι- Νεανίδες, μαθητές-τριες 1ης, 2ης, 3ης Λυκείου γεννημένοι το 1998, 1997 και 1996. Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά στο Γυμνάσιο Μυρίνας για διαδρομή 5300 μέτρα. 

Κατηγορία δ) Άνδρες – Γυναίκες, γεννημένοι το 1995 και μεγαλύτεροι-ες. Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά στο Γυμνάσιο Μυρίνας για διαδρομή 5300 μέτρα.

3. Σημείο Τερματισμού: όλες οι κατηγορίες θα τερματίσουν στο Δημοτικό Στάδιο Μυρίνας εισερχόμενοι από την Βόρεια είσοδο και διανύοντας 200 μέτρα μέσα στο Στάδιο.

4. Δικαίωμα Συμμετοχής στους αγώνες έχουν:

  • Όλοι οι αθλητές-τριες που ανήκουν στη δύναμη των Σωματείων-μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής τους είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν το δελτίο αθλητικής τους ιδιότητας, θεωρημένο ιατρικά σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία. Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών. Όλοι οι αθλητές -τριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ στο αγώνισμα της κατηγορίας τους.
  • Ανεξάρτητοι αθλητές-τριες που θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής τους, είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα (η διαβατήριο), για εξακρίβωση της ημερομηνίας γέννησής τους.

Για τους ανήλικους αθλητές-τριες (κάτω των 18 ετών), απαιτείται συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης από τον κηδεμόνα.

Για την κατηγορία α) Παμπαίδων- Πανκορασίδων μαθητές-τριες 4ης-5ης και 6ης Δημοτικού δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννημένοι-ες γεννημένοι το 2004-2003-2002. Σ’ αυτήν την κατηγορία δίνεται η ευχέρεια στους γονείς ή κηδεμόνες να συνοδεύσουν τα μικρά παιδιά στον αγώνα εκτός συναγωνισμού.

Στην κατηγορία β) Παίδων-Κορασίδων δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές-τριες Γυμνασίου γεννημένοι το 2001-2000-1999

Στην κατηγορία γ) Εφήβων, Νεανίδων δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννημένοι-ες το 1998, 1997 και 1996.

Στην κατηγορία δ) Ανδρών – Γυναικών, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννημένοι το 1995 και μεγαλύτεροι.

5. Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών-τριων θα παραλαμβάνονται από τις σχολικές μονάδες, από την ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου  www.limnos.gov.gr και από fb: Στιβος Α.Ε.Λημνος. Οι ατομικές δηλώσεις παραδίδονται στη γραμματεία του αγώνα που θα λειτουργεί από τις 09:00 ως 10:30 την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στον χώρο του Γυμνασίου Μυρίνας.

Προσοχή: Για ομαδική συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων η συγκεντρωτική κατάσταση συμμετοχής (συνημμένο έντυπο) θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι την Παρασκευή 04 Απριλίου και ώρα 14:00 στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Μύρινας  στο fax:2254022928.

Οι συνοδοί των σχολείων πρέπει να έχουν μαζί τους την συγκεντρωτική κατάσταση των αθλητών την ημέρα του αγώνα όπου θα γίνει και η οριστικοποίηση των συμμετοχών. Για τους ανήλικους αθλητές αν συμμετέχουν με τα σχολεία τους η απόδειξη της ηλικίας τους θα γίνεται δεκτή και με την παραπάνω συγκεντρωτική κατάσταση υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή του σχολείου.

6. Ιατρική εξέταση αθλητών:

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών των Σωματείων-μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται με την προσκόμιση του Αθλητικού Δελτίου – Υγείας στην γραμματεία της διοργάνωσης. Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) χρόνο από τη θεώρηση του.

Οι ανεξάρτητοι δημότες και μαθητές που δεν έχουν δελτίο ΣΕΓΑΣ θα πρέπει να εξεταστούν πριν τον αγώνα από γιατρό με ευθύνη δική τους ή των κηδεμόνων τους. Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα (επισυνάπτεται στη δήλωση συμμετοχής) που θα βεβαιώνει ότι ο αθλητής- τρια, μαθητής –τρια είναι υγιής και μπορεί να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστικά ευθύνη για την υγεία τους ή με ευθύνη των κηδεμόνων τους όταν πρόκειται για ανήλικους.

Οι Οργανωτές δεν θα έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα, εάν προκύψουν θέματα υγείας και που θα οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επομένως από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις αφού όλοι οι συμμετέχοντες –σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι των κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους.

 7. Μετακίνηση αθλητών-τριων στα σημεία εκκίνησης:

Η μετακίνηση των αθλητών-τριων των κατηγοριών α) και β) από το Γυμνάσιο Μυρίνας στα σημεία εκκίνησης θα γίνει με ευθύνη της διοργάνωσης όπως επίσης θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στη Μύρινα μετά το πέρας των απονομών.

8. ΄Επαθλα:

 Στον πρώτο-τη νικητή-τρια κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο.

 Στους τρείς (3) πρώτους-τες νικητές-τριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλιο και δίπλωμα.

Αναμνηστικό δίπλωμα θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι απονομές θα γίνουν στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Μύρινας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

9. Κανονισμοί:

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2008 με τις τροποποιήσεις 2010-2011.

Επίσημοι χρόνοι άφιξης θα κρατηθούν για τους δέκα (10) πρώτους-τες αθλητές-τριες κάθε κατηγορίας.

10. Ασφάλεια- Υποστήριξη

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει Ασθενοφόρο σε ετοιμότητα στο χώρο του Νοσοκομείου Λήμνου, Αστυνομική παρουσία καθώς και ομάδες πρώτων βοηθειών και εθελοντών σε διάφορα σημεία των διαδρομών. 

 

                                558988 717205348329711 229969748 n

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το