Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ολοκληρώνεται το θεατρικό εργαστήρι στη Λήμνο
afoi poriazi
Ολοκληρώνεται το θεατρικό εργαστήρι στη Λήμνο
02.05.2014 | 14:40

Ολοκληρώνεται το θεατρικό εργαστήρι στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ολοκληρώνεται σήμερα το θεατρικό εργαστήρι νέων «Η Μάσκα ως δρόμος για τον ηθοποιό – Εφαρμογή στο αρχαίο δράμα», το οποίο ξεκίνησε στις 24 Απριλίου.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η άμεση ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας της Λήμνου και η επαφή της νεώτερης γενιάς με το επαγγελματικό θέατρο που δοκιμάζει και δοκιμάζεται στη σύγχρονη Ευρώπη.

Στο πλαίσιό της πραγματοποιήθηκε θεατρικό εργαστήρι νέων και θεατρική παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Σίμου Κακάλα και της ομάδας του, Εταιρία Θεάτρου Χώρος.

Μέσα από το εργαστήρι δόθηκε η δυνατότητα στους νέους να αναπτύξουν μία ζωντανή και σύγχρονη σχέση με το Αρχαίο Δράμα, να απελευθερώσουν την εκφραστικότητά τους μέσα από τη μάσκα, να κατασκευάσουν οι ίδιοι μάσκες, να διευρύνουν τη σχέση σώματος και λόγου με το ρυθμό καθώς και να εξελίξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού.

Τα όσα διδάχτηκαν λοιπόν, οι συμμετέχοντες, θα έχουν την δυνατότητα να τα μοιραστούν με το κοινό, καθώς για αύριο Σάββατο, προγραμματίζεται παράσταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πορτιανού.

Δείτε εδώ την πρόσκληση της εκδήλωσης, όπως επίσης την δήλωση του σκηνοθέτη κ. Κάκαλη αλλά και τους συμμετέχοντες.

                                          ergastiri1

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018