Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ΚΚΕ Λήμνου για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

banner roots

Το ΚΚΕ Λήμνου για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών
27.05.2014 | 17:29

Το ΚΚΕ Λήμνου για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Η τομεακή επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ απέστειλε ανακοίνωση, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Στην ανακοίνωση, αναφέρει τα παρακάτω:

«Απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους εκείνους και εκείνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, συμπορεύτηκαν μαζί του, ψήφισαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πανελλαδικά και στο νησί μας όπου καταγράφτηκε αύξηση σε ψήφους και ποσοστά (8, 9% που μεταφράζεται σε αύξηση δυόμισι ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012).

Ευχαριστούμε τους κατοίκους του Κάσπακα  που, μετά τις Περιφερειακές εκλογές, έδωσαν και πάλι προχθές την πλειοψηφία στο ΚΚΕ και μάλιστα με διαφορά  από τα άλλα κόμματα με ποσοστό 36%, τη στιγμή μάλιστα που ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφισάντων (25%), δεν ήταν κάτοικοι του Κάσπακα, αλλά ένστολοι από το κοντινό στο χωριό στρατόπεδο. Το ίδιο ευχαριστούμε και τους κατοίκους των χωριών Φυσίνης και Αγίας Σοφίας που ανέδειξαν σε πρώτο κόμμα το ΚΚΕ σε Περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές.

Θεωρούμε ότι έγινε ένα μικρό βήμα με το αποτέλεσμα που κατέγραψε το ψηφοδέλτιο  του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές με πανελλαδικό ποσοστό πάνω από το 6% και που μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και την εκλογή, με βάση αυτό το αποτέλεσμα, 2 ευρωβουλευτών.

Αποτελεί συνέχεια του θετικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής  στις 13 περιφέρειες της χώρας που συγκεντρώνουν το 8,8% των ψήφων.

Αυτή η τάση, περισσότερο ή λιγότερο, εκφράστηκε και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους όλης της χώρας και του νησιού μας όπου κατέγραψαν μια σημαντική παρουσία, με αποκορύφωμα την εκλογή τεσσάρων κομμουνιστών δημάρχων.

Το συνολικό αποτέλεσμα δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού, δεν συνιστά «νέο πολιτικό σκηνικό» προς όφελος του λαού.

Βεβαίως καταγράφεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που σήκωσαν το βάρος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και του ευρωμονόδρομου.

Αν και σημαντικό μέρος ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επένδυσαν σε αυτή την επιλογή έναν αριστερό προσανατολισμό, ωστόσο η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει ισχυροποίηση της αριστερής ριζοσπαστικής αντιμονοπωλιακής, αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει, ακόμα και συνθηματολογικά την εναντίωση με τα μονοπώλια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Αν και είναι θετική η τάση επανασυσπείρωσης κυρίως νέων ψήφων υπέρ του ΚΚΕ, τα συνολικά εκλογικά αποτελέσματα δεν εκφράζουν μια σημαντική τάση χειραφέτησης εργατικών λαϊκών δυνάμεων, από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, των συμφερόντων του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.

Η πιο ακραία έκφραση αυτής της αναντιστοιχίας είναι το υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής πανελλαδικά, παρόλο που αυτό δεν εκφράστηκε στο νησί μας.

Διαβεβαιώνουμε το Λημνιακό λαό ότι οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από αύριο το πρωί, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τους άνεργους, για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, για τη κοινωνική Λαϊκή Συμμαχία.

Με το ΚΚΕ ισχυρό παντού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από  τις αντιλαϊκές τοπικές διοικήσεις στο Δήμο μας και στην Περιφέρεια, για να ανοίξουμε το δρόμο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, για να σπάσουμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων, των κυβερνήσεών τους, όπως κι αν αυτές ονομάζονται».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel