Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

banner roots

Η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου
30.05.2014 | 10:20

Η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σχεδόν μία εβδομάδα έχει περάσει μετά και το β’ γύρο των Αυτόδιοικητικών εκλογών τα αποτελέσματα των οποίων έδωσαν 25 έδρες στο συνδυασμό της κ. Καλογήρου, 7 έδρες στο συνδυασμό του κ. Γιακαλή.

Πιο συγκεκριμέμα,

από το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου, στη Λέσβο εκλέγονται οι πρώτοι 11 σε ψήφους οι οποίοι είναι Θεόδωρος Βαλσαμίδης, Πόπη Πρωτογεράκη - Γόμου, Γιώργος Βογιατζής, Παναγιώτης Καλλονιάτης, Κυριάκος Πετρέλλης, Αλέξανδρος Ροδίτης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, Αγγελική Σαραντινού, Χρύσανθος Αργυρίου, Απόστολος Αλατζάς και Γεώργιος Νικολόπουλος. Στη Λήμνο εκλέγονται οι Κώστας Αδαμίδης και Ευάγγελος Γιαρμαδούρος.

Στη Χίο εκλέγονται οι Ιωάννης Ξενάκης, Ιωάννης Μανάρας, Παύλος Καλογεράκης, Παντελής Μπουγδάνος, Κωνσταντίνος Βεργίνας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Ιωάννης - Μάρκος Ζαννίκος. Στη Σάμο εκλέγονται ο Πολυκράτης Κωνσταντινίδης (νυν περιφερειακός σύμβουλος), ο Βασίλης Πανουράκης, ο Γεώργιος Κυριαζής και η Βάσω Αμυρσώνη. Από την Ικαρία εκλέγεται ο Στέφανος Παμφίλης.

Από το συνδυασμό του κ. Γιακαλή στη Λέσβο εκλέγονται ο ίδιος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Ηρακλής Βερβέρης, και ο πρώτος σε ψήφους του συνδυασμού, Παναγιώτης Προβέτζας. Στη Χίο εκλέγονται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Γανιάρης, και ο πρώτος σε ψήφους, Μανώλης Κράκαρης. Στη Σάμο εκλέγεται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, και στη Λήμνο εκλέγεται ο Σάββας Βαρελτζής.

Επίσης, εκλέγεται ο Βασίλης Μπάλλας («Οικολογικός Άνεμος»), που είναι ο τελευταίος επιλαχών συνδυασμός και λαμβάνει μία έδρα στη Χίο, όπου είχε και το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Περιφερειακός σύμβουλος θα είναι ο κ. Μπάλλας, μια και ως υποψήφιος περιφερειάρχης θεωρείται πρώτος επιτυχών περιφερειακός σύμβουλος.

Για τους ίδιους λόγους, ο Γιάννης Σπιλάνης («Συμβόλαιο ζωής με το Αιγαίο») αναδεικνύεται περιφερειακός σύμβουλος από την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» λαμβάνει μία έδρα στη Λέσβο, την οποία καταλαμβάνει ο Στρατής Κόρακας, μία έδρα στη Σάμο, την οποία καταλαμβάνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Αντώνης Δράκος, και την τρίτη έδρα ο συνδυασμός την παίρνει από την Ικαρία με τον Ευάγγελο Λομβαρδά.

Τέλος, ο συνδυασμός της Αγλαΐας Κυρίτση, «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή», παίρνει τέσσερις έδρες: δύο στη Λέσβο, όπου εκλέγονται η επικεφαλής του συνδυασμού και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Νικολάρα, μία στη Χίο, όπου εκλέγεται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Εμμανουήλ Στάθης, και μία στη Σάμο, με την εκεί υποψήφια αντιπεριφερειάρχη, Ευαγγελία Μαρωλιά.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το