Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πάνω από 200 μετανάστες τη βδομάδα

banner roots

Πάνω από 200 μετανάστες τη βδομάδα
04.06.2014 | 18:46

Πάνω από 200 μετανάστες τη βδομάδα

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις για αύξηση των μεταναστευτικών ροών και το μήνα Μάιο ξεπέρασαν τους 1.000 οι μετανάστες που συνελήφθησαν σε Λέσβο, Λήμνο, αλλά και Άη-Στράτη.

Οι πληροφορίες από τα απέναντι τουρκικά παράλια κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους που αναζητούν τρόπο να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα και πάνω από ένα εκατομμύριο να βρίσκονται στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας. Όσο δεν κοπάζει η κατάσταση με τις συγκρούσεις να μαίνονται στη βόρεια Συρία, δεν πρόκειται να μειωθούν οι πρόσφυγες, είναι η κοινή διαπίστωση διεθνών αναλυτών.

Ο Μάιος προοιωνίζεται την κατάσταση που θα επικρατήσει το καλοκαίρι, επισημαίνει καλά πληροφορημένος υπηρεσιακός παράγοντας για το ζήτημα. Ίδια πεποίθηση εκφράζεται και μεταξύ των εθελοντών που ασχολούνται με το μεταναστευτικό στη Λέσβο, έχοντας εικόνα της κατάστασης στα απέναντι παράλια μέσα από μαρτυρίες των προσφύγων που καταφθάνουν.
Περίπου 200 είναι οι μετανάστες που έχουν αφιχθεί από τα απέναντι παράλια τις τελευταίες πέντε μέρες σε Λέσβο και Λήμνο. Αφίξεις είχαμε και στον Άι-Στράτη, όπου την Πέμπτη το απόγευμα εντοπίστηκαν 66 μετανάστες νοτιοανατολικά του νησιού. Στη Μύρινα το πρωί της ίδιας μέρας, ιστιοπλοϊκό αποβίβασε στη Δερμονά 36 μετανάστες. Το σκάφος εντοπίστηκε από πλωτό του Λιμενικού και μετά από σύντομη καταδίωξη, συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό.

Επίσης στη Λέσβο, την Παρασκευή το πρωί, περίπου 40 πρόσφυγες συνελήφθησαν από λιμενικούς στην περιοχή της Χαραμίδας και στη συνέχεια παρέμειναν στο λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι το απόγευμα. Ο λόγος ήταν πως έπρεπε πρώτα να απελευθερωθούν 50 περίπου άτομα από το Κέντρο Κράτησης στη Μόρια και στη συνέχεια να προωθηθούν εκεί οι νεοαφιχθέντες.

Πηγή: emprosnet.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το