Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πατήσατε δράκαινα στη θάλασσα; Τι πρέπει να κάνετε

AquaBlue WebBanner 750x150 from970

Πατήσατε δράκαινα στη θάλασσα; Τι πρέπει να κάνετε
13.08.2026 | 12:28

Πατήσατε δράκαινα στη θάλασσα; Τι πρέπει να κάνετε

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ένας ξαφνικός, πολύ δυνατός πόνος στο πέλμα ή στα δάχτυλα του ποδιού την ώρα που περπατάμε μέσα στη θάλασσα μπορεί να σημαίνει ότι είχαμε συναπάντημα με δράκαινα.

Το μικρό ψάρι συνηθίζει να κρύβεται κάτω από την άμμο, κυρίως σε ρηχά νερά, αφήνοντας εκτεθειμένα τα αγκάθια του.

Η παρουσία της δεν συνδέεται με την καθαρότητα ή την ποιότητα των νερών ούτε χαρακτηρίζει κάποια συγκεκριμένη παραλία, καθώς δράκαινες συναντώνται σε αμμώδεις βυθούς σε ολόκληρη τη Μεσόγειο!

Αν συμβεί, το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να βγούμε από τη θάλασσα και να βυθίσουμε το τραυματισμένο σημείο σε ζεστό, γλυκό νερό, όχι καυτό, για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Η θερμότητα βοηθά στην αντιμετώπιση του πόνου και της δράσης του δηλητηρίου. Εάν διακρίνεται αγκάθι, το αφαιρούμε προσεκτικά με τσιμπιδάκι και όχι με γυμνά χέρια. Δεν τοποθετούμε πάγο και δεν δοκιμάζουμε αυτοσχέδιες «θεραπείες».

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε χθες στην παραλία του Αϊ-Γιάννη Κάσπακα, όταν ένας νεαρός πάτησε δράκαινα. Η κοπέλα του ανησύχησε καθώς το πόδι πρήστηκε και κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel