Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας: Η ανάρτηση Κυριαζή και η οργισμένη απάντηση γονέα

AquaBlue WebBanner 750x150 from970

Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας: Η ανάρτηση Κυριαζή και η οργισμένη απάντηση γονέα
29.09.2026 | 17:55

Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας: Η ανάρτηση Κυριαζή και η οργισμένη απάντηση γονέα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Οι γονείς των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας όπως είναι γνωστό, έχουν σταματήσει να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, μετά τον εντοπισμό τρωκτικών και περιττωμάτων στους χώρους του.

Στην επιστολή τους προς τους αρμόδιους, την οποία δημοσιεύσαμε σήμερα το πρωί, επισημαίνουν ότι το πρόβλημα παραμένει παρά τις εργασίες μυοκτονίας και ζητούν συνολική αντιμετώπιση, καθαρισμό και απολύμανση όπου απαιτείται, καθώς και μέτρα για να μην επανεμφανιστούν τα τρωκτικά.

Στην ίδια επιστολή κάνουν λόγο για «σοβαρή χωροταξική ανεπάρκεια και ακαταλληλότητα των υφιστάμενων χώρων».

Εντωμεταξύ, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο σχολείο από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου. Η επίσημη απόφαση της υπηρεσίας δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί.

Λίγο μετά τον υγειονομικό έλεγχο, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιθέας και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΑμεΑ «Ορίζοντες», Παλαιολόγος Κυριαζής, δημοσίευσε φωτογραφίες από τους χώρους του σχολείου και κάλεσε αιρετούς και δημοσιογράφους να το επισκεφθούν, σε μια προσπάθεια να επιχειρηματολογήσει για την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σχολείο.

Σε αυτή την ανάρτηση απάντησε γονέας μαθητή, με δική του ανάρτηση γράφοντας: «Μέχρι σήμερα νόμιζα ότι είσαστε επικίνδυνοι για τα παιδιά μας. Σήμερα κατάλαβα ότι είσαστε κάτι πολύ χειρότερο».

Ο Άρης Τριάντος, αναφέρει ακόμη ότι εξακολουθούν να υπάρχουν περιττώματα, παρότι το σχολείο καθαρίζεται εδώ και δέκα ημέρες. Αμφισβητεί επίσης όσα, όπως γράφει στην ανάρτηση του, ακούστηκαν σήμερα κατά τον έλεγχο του Υγειονομικού, ότι οι γονείς δηλαδή, ήταν αυτοί που δεν ήθελαν να κλείσει το σχολείο. «Εμείς που πήραμε τα παιδιά σπίτι δεν θέλαμε να κλείσει το σχολείο;», διερωτάται.

Η ανάρτηση Κυριαζή

7AE9595B 33AF 4A3A B0F1 E9E96ECADC66

Και η απάντηση Τριάντου

7878F486 36A0 4C0C 84DA 5768A459BD75

Τέλος, δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες από το σχολείο που μας έστειλε ο Π. Κυριαζής:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel