Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γ. Ζερδελής: «Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα»

afoi poriazi

charitakis banner new

Γ. Ζερδελής: «Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα»
04.09.2014 | 19:21

Γ. Ζερδελής: «Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα»

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Την έντονη αντίδρασή του για το σχέδιο νόμου που προβλέπει τη δημιουργία Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ) η οποία θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των υπηρεσιών υγείας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκφράζει ο Βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής.

Συγκεκριμένα, κατά τη δεύτερη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής χθες, ο βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το ένα σκέλος του ανταγωνισμού χωλαίνει» από τη στιγμή που τα υποβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τον ιδιώτη που θα μπορεί να επενδύσει σε υψηλή τεχνολογία.

Επιπλέον, έθεσε το ζήτημα των εφημεριών και το πώς αυτές βαρύνουν αποκλειστικά τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη διαχείριση προσωπικών στοιχείων ασθενών από εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα που εγείρουν ζητήματα ιατρικού απορρήτου, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ασφαλιστικές εταιρείες.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο, δήλωσε:

«Με το νομοσχέδιο αυτό το Υπουργείο Υγείας εξυπηρετεί τα συμφέροντα υπεργολαβικών ιδιωτικών εταιρειών έναντι των αναγκών των ασθενών. Μοιράζονται αφειδώς χρήματα για την εκπόνηση μελετών και την αγορά μοντέλων κοστολόγησης τη στιγμή που οι ελλείψεις στην υγεία έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε ανθρωπιστική κρίση. Οι νόμοι της ζούγκλας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση προς όφελος των ιδιωτών εργολάβων υγείας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού για πρόσβαση στα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά. Αυτές οι πολιτικές είναι κάθετα αντίθετες στη δική μας αντίληψη. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα.»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018