Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Το βίντεο της ημέρας>>Το βέλος που δείχνει πάντα δεξιά

banner roots

Το βέλος που δείχνει πάντα δεξιά

Το βέλος που δείχνει πάντα δεξιά

Ένα περιστρεφόμενο βέλος που πάντα δείχνει δεξιά είναι η πρόσφατη απίστευτη οπτική ψευδαίσθηση που έχει τρελάνει το διαδίκτυο.

Η ψευδαίσθηση είναι πνευματικό τέκνο του καθηγητή Kokichi Sugihara, μηχανικού στο Πανεπιστήμιο Meiji στο Τόκιο. Φαινομενικά πρόκειται για ένα λευκό βέλος τοποθετημένο πάνω σε μια ξύλινη κατασκευή. Ωστόσο, ο σχηματισμός του βέλους κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι.

Ο καθηγητής Sugihara είναι γνωστός για τις 3D οπτικές ψευδαισθήσεις που προκαλούν τους θεατές να αμφισβητήσουν τους νόμους της φυσικής. Η συγκεκριμένη μάλιστα, είναι τόσο εντυπωσιακή που έχει προβληθεί πάνω 368.452 φορές στο Instagram.

Στην περιγραφή της οπτικής ψευδαίσθησης ο καθηγητής τονίζει ότι ακόμα κι αν περιστρέψετε το βέλος 180 μοίρες αυτό εξακολουθεί να δείχνει προς τα δεξιά. Μόνο εάν τοποθετηθεί μπροστά από έναν καθρέφτη θα δείχνει αριστερά και μόνο προς τα αριστερά.

«Ένας έξυπνος συνδυασμός προβληματισμού, προοπτικής και της γωνίας προβολής ευθύνεται για αυτή την εντυπωσιακή ψευδαίσθηση».

Το βέλος είναι ένα επίμηκες αντικείμενο με δύο μυτερά άκρα, με διάφορες κλίσεις προς τα πάνω και προς τα κάτω. Αυτή η περίεργη συμμετρική διάταξη είναι που επιτυγχάνει την ψευδαίσθηση. Όταν κοιτάζουμε από πάνω, το βέλος είναι απόλυτα συμμετρικό, αλλά από την οπτική γωνία του προβάλλεται στο βίντεο, οι εναλλασσόμενες κυματιστές πτυχές του το κάνουν να δείχνει προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Συντάκτης:  Χρήστος Χρηστινάκης
19.02.2019 | 08:00

stenos400x400