Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Το βίντεο της ημέρας>>Κατασκευή σπιτιού με 3D εκτυπωτή σε 1 μέρα!
Κατασκευή σπιτιού με 3D εκτυπωτή σε 1 μέρα!

Κατασκευή σπιτιού με 3D εκτυπωτή σε 1 μέρα!

Μια κινεζική εταιρεία χρησιμοποιεί 3D printer για να χτίσει 10 σπίτια μέσα σε μια μέρα. Αυτή όπως δηλώνουν είναι μια φθηνότερη, ταχύτερη και ταυτόχρονα ασφαλέστερη εναλλακτική λύση για την υλοποίηση των πιο παραδοσιακών κατασκευών, όπως τα σπίτια.

Η WinSun Decoration Design Engineering είναι η εταιρεία η οποία έχτισε τα συγκεκριμένα σπίτια στην Σαγκάη, χρησιμοποιώντας τέσσερις γιγαντιαίους 3D εκτυπωτές, όπου ο καθένας είχε 10 μέτρα πλάτος και 6,6 μέτρα ύψος, σύμφωνα πάντα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Αυτοί οι εκτυπωτές παράγουν ένα μείγμα από τσιμέντο και είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή των τοίχων που γίνεται στρώση – στρώση, μια διαδικασία η οποία μοιάζει πολύ με το πώς ένας αρτοποιός φτιάχνει ένα κέικ.

Όπως δηλώνει και ο διευθύνον σύμβουλος της εταιρείας, Ma Yihe, έχουν αγοράσει όλα τα εξαρτήματα για τον εκτυπωτή από το εξωτερικό και τον έχουν συναρμολογήσει σε ένα εργοστάσιο στο Suzhou. Επίσης, τονίζει ότι ένα τέτοιο νέο είδος 3D εκτυπωτή είναι αρκετά φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και οικονομικό.

Κάθε κτίριο το οποίο είναι περίπου 2.100 τετραγωνικά μέτρα θα κοστίζει λιγότερο από 5.000 δολάρια, όσον αφορά την κατασκευή του. Τα συστατικά των σπιτιών ελέγχονται για την ποιότητα του από την στιγμή που χρησιμοποιούνται και έπειτα, μιας και δεν υπάρχουν προδιαγραφές για τα συγκεκριμένα κτίρια ακόμη στην Κίνα.

Συντάκτης:  Χρήστος Χρηστινάκης
05.05.2020 | 08:31

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018