Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Το βίντεο της ημέρας>>Η γη "άνοιξε" στα 2 σε ακτή της Νορβηγίας

banner roots

Η γη "άνοιξε" στα 2 σε ακτή της Νορβηγίας

Η γη "άνοιξε" στα 2 σε ακτή της Νορβηγίας

Μια τρομακτική σκηνή κατά μήκος της βόρειας ακτής της Νορβηγίας καταγράφηκε σε βίντεο, καθώς κομμάτι ξηράς κατέρρευσε οδηγώντας οκτώ σπίτια στη θάλασσα. Το βίντεο διάρκειας δύο λεπτών δείχνει το έδαφος να… διαλύεται και να πέφτει στο νερό. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό. Το συμβάν έγινε την Τετάρτη 3 Ιουνίου, και η αστυνομία κλήθηκε άμεσα στην περιοχή.

Ευτυχώς, τα σπίτια που καταστράφηκαν αποτελούν κατά κύριο λόγο εξοχικές κατοικίες και για αυτό δεν ήταν κατοικημένα τη στιγμή του ατυχήματος. Κατολισθήσεις και αντίστοιχα φαινόμενα προκαλούνται από διαταραχές στη φυσική σταθερότητα μιας πλαγιάς, που συχνά συμβαίνουν μετά από έντονη βροχή, μεγάλες περιόδους ξηρασίας, σεισμούς ή ηφαιστειακές εκρήξεις. Σε αυτήν την περίπτωση, η αιτία οφείλεται πιθανώς στη μεγάλη ποσότητα νερού που διεισδύει στις πλαγιές των βουνών που εκτείνονται μέχρι τη θάλασσα και καθώς η βλάστηση στις πλαγιές είναι αραιή, διευκολύνεται ακόμα περισσότερο μια κατολίσθηση.

Για αρκετές ώρες αργότερα, συνεχίστηκαν μικρότερες κατολισθήσεις στην περιοχή και οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν ότι ενδέχεται να υπάρξουν κι άλλες τις επόμενες ημέρες.

Συντάκτης:  Χρήστος Χρηστινάκης
18.06.2020 | 07:47

stenos400x400