Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Τα "όχι" τα λέμε στο φασισμό, όχι στην Ευρώπη

banner roots

Τα "όχι" τα λέμε στο φασισμό, όχι στην Ευρώπη
28.06.2015 | 21:28

Τα "όχι" τα λέμε στο φασισμό, όχι στην Ευρώπη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Νότης Καραθύμιος

Το σύνταγμα ορίζει πως απαγορεύεται να γίνει δημοψήφισμα για δημοσιονομικούς λόγους. Δηλαδή απαγορεύει αυτό του είδους δημοψήφισμα που πάει να γίνει στις 5 Ιουλίου.

Παρ' όλα αυτά ο Πρωθυπουργός της χώρας μας (μαζί με την Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες) επέλεξε να πραγματοποιήσει ένα αντισυνταγματικό δημοψήφισμα το οποίο ενέκρινε αυτό το ανδρείκελο που παριστάνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μην έχετε καμία αμφιβολία πως το δημοψήφισμα γίνετε επειδή η κυβέρνηση Συριζα.- Ανελ, κόπτεται για την έκφραση των Ελλήνων.

Το δημοψήφισμα γίνετε για να φύγει η ευθύνη από τα χέρια του κ.Τσίπρα. Μας καλούν να ψηφίσουμε Ναι ή Όχι σε μια συμφωνία η οποία δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι. Δημοσιεύτηκαν τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα πως η κυβέρνηση σκόπιμα δεν ήθελε να κλείσει μια συμφωνία η οποία ήταν πολύ κοντά σε αυτή που η ίδια πρότεινε! Ήθελε να ρίξει την ευθύνη στον ελληνικό λαό για να επιβιώσει πολιτικά.

Η κυβέρνηση μας καλεί να ψηφίσουμε όχι στην πρόταση των δανειστών (η οποία δεν υφίσταται πλέον και είναι σχεδόν ίδια με την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας και φέρει την υπογραφή του) έτσι ώστε να μην αυξηθεί ο Φ.Π.Α. και μειωθούν οι συντάξεις. Αυτό που δεν μας λέει η κυβέρνηση είναι τι θα συμβεί να πούμε όχι. Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις; Δεν θα αυξηθούν οι φόροι; Τα λεφτά που χρειαζόμαστε, αν ψηφίσουμε όχι, που θα τα βρει η κυβέρνηση; Μας κοροϊδεύουν ευθέως, υπογείως, πλαγίως, καθέτως και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο υπάρχει.

Το όχι σε αυτό το δημοψήφισμα σημαίνει όχι στην Ευρώπη. Μια έξοδος από το ευρώ συνεπάγεται έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δηλαδή απομόνωση. Επιστροφή έξι δεκαετίες πίσω και ακραία φτώχεια. Αποχώρηση από το Ευρωπαϊκό όραμα το οποίο για να δημιουργηθεί χαθήκαν 60 εκατομμύρια ζωές.

Το ναι σε αυτό το δημοψήφισμα σημαίνει ναι στην Ευρώπη, παρόλο που η συμφωνία που θα ακολουθήσει δεν την θέλουμε. Η συμφωνία σε αυτή την περίπτωση δεν θα φτιάξει τις ζωές μας. Όμως δεν θα τις καταστρέψει με τέτοιο τρόπο όπως θα τις καταστρέψει μια έξοδος από την Ε.Ε.

Στο έπος του σαράντα, είπαμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού, μαζί με τους δημοκρατικούς λαούς της Ευρώπης. Τι πάμε να κάνουμε στις 5 Ιουλίου; Τι μας καλεί η κυβέρνηση να κάνουμε; Να πούμε ΟΧΙ, αυτή την φορά, στους δημοκρατικούς λαούς μαζί με τους ναζιστές και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και των ΑνΕλ;

Στις 5 Ιουλίου, ψηφίζουμε ναι. Το οφείλουμε στα εκατομμύρια ανθρώπων που χάθηκαν για να έρθει η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Το οφείλουμε σε αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς. Ψηφίζουμε ναι, ψηφίζουμε Ευρώπη, με τρομερή υπερηφάνεια.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το