Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία

the roots web banners 06

Υγεία

07.04.2024 | 12:45

Γράφει ο Θεόδωρος Μπαβεάς

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας αναφέρεται στην οργάνωση και προαγωγή της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και αφορά τη καθολική υγειονομική κάλυψη των λαών της παγκόσμιας κοινότητας ανεξάρτητα από φυλή, πολίτευμα, χρώμα, και θρησκεία.

01.04.2024 | 18:39

Πρόκειται για ένα ειδικό τεστ, το οποίο ανιχνεύει την παρουσία αίματος στα κόπρανα.

27.03.2024 | 20:02

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβεας

Είναι σημαντικός κανόνας  η όμορφη  και καθαρή εμφάνιση  του καταστήματος καθώς και  των  εργαζόμενων γιατί αυτό αποδεικνύει  γνώση , υπευθυνότητα  και  σωστή  επαγγελματική  κατάρτιση Πρέπει πάντα να  έχουμε  ενδιαφέρον να  μαθαίνουμε , ποτέ δεν τα ξέρουμε  όλα  Ο Χειρισμός των τροφίμων είναι σοβαρό και σύνθετο επάγγελμα και  έχει  άμεση σχέση με την δημόσια  υγεία Ίσως οι οδηγίες είναι απλές αλλά συνήθως τα … ξεχνάμε ή αδιαφορούμε !!

24.03.2024 | 18:18

Γράφει ο Θεόδωρος  Ι. Μπαβέας

 Η υγεία του ανθρώπου κινδυνεύει και από τα τρόφιμα και  για  αυτό τα αίτια αυτά  έχουν ερευνηθεί επιστημονικά και ταξινομούνται σε κατηγορίες οι οποίες επηρεάζουν την διατροφή μας  Έτσι και και τα αίτια για τις τροφικές δηλητηριάσεις είναι α) από χημικές ουσίες β) από μικρόβια και τοξίνες αυτών γ)από  παράσιτα  βακτηρίδια   μύκητες

14.02.2024 | 19:31

Γράφει ο Θεόδωρος  Ι. Μπαβέας  

 Από τα βασικότερα στοιχεία της ζωής είναι το νερό το οποίο σήμερα κινδυνεύει να ελαττωθεί και να καταστραφεί !! Το νερό βρίσκεται στο φυσικό περιβάλλον είτε  ως επιφανειακό  είτε ως υπόγειο, είτε ως θαλάσσιο νερό. Ήδη υπάρχει ο κίνδυνος της ελάττωσης και της καταστροφής οι οποίες προέρχονται από τις αλόγιστες δραστηριότητες του ανθρώπου ενώ σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειάζεται  ευαισθησία  και κυρίως ενημέρωση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.

10.02.2024 | 07:46

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καθώς το 60% των SMS που εστάλησαν μέσα σε ένα έτος για την διενέργεια μαστογραφίας στο πλαίσιο του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» έμεινε ανεκτέλεστο.

08.02.2024 | 15:25

Τη δυνατότητα αυτοδειγματοληψίας για τον έλεγχο του ιού HPV, με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας προωθεί η χώρα μας. Πρόκειται για μια καινοτομία που εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με πλέον χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Σουηδίας.

04.02.2024 | 13:24

Γράφει ο Θεόδωρος Ι Μπαβέας

Σήμερα , η ανθρώπινη συμπεριφορά ,η αλλοπρόσαλλες. πολιτικές το φυσικό , και κοινωνικό περιβάλλον , οι διατροφικές συνήθειες και εκτροπές , το άγχος, τα ναρκωτικά, η εξάρτησης σε όλες τις μορφές, η ταχύτητα καθώς και η παραπληροφόρηση, για τη πανδημία και για τα. Εμβόλια γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικοί παράγοντες στην αιτιολογία και την επιδημιολογία πολλών νοσημάτων με μεγάλη θνησιμότητα όπως τα καρδιαγγειακά , ο καρκίνος , ναρκωτικά τροχαία , AIDS και άλλα λοιμώδη νοσήματα όπως η Γρίπη και η COVID19

23.11.2023 | 19:56

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν μια συσκευή σε μέγεθος χαπιού η οποία αφού καταποθεί, παρακολουθεί την αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό από το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος.

19.11.2023 | 22:27

Μετά την πανδημία της COVID-19, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακηρύσσει κι επίσημα τον «ιό» της μοναξιάς ως τη νέα «οικουμενική απειλή για τη δημόσια υγεία».

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel