Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Δεν υπάρχει «Ψυχολογική Αστρολογία»

banner roots

Δεν υπάρχει «Ψυχολογική Αστρολογία»
07.04.2017 | 12:23

Δεν υπάρχει «Ψυχολογική Αστρολογία»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Πέτρος Κεχαγιάς
Ψυχοθεραπευτής, MSc Νευροψυχολόγος

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στους δρόμους της Μύρινας ένα διαφημιστικό φυλλάδιο που τιτλοφορείται «ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» και ανάμεσα στις πολλές υπηρεσίες που προσφέρονται αναφέρεται και ο μη-έγκυρος όρος «Ψυχολογική Αστρολογία».

Αρχικά, τονίζεται πως ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται καταχρηστικά, καθώς δε συναντάται πουθενά στην Επιστήμη της Ψυχολογίας ή της Ψυχιατρικής και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εγκεκριμένη μεθοδολογία.

Η Αστρολογία ανήκει στο χώρο της Μεταφυσικής, δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο, δε χαρακτηρίζεται από τεκμηριωμένη και εξακριβωμένη γνώση και δεν υπόκειται σε λογικούς και εμπειρικούς κανόνες.

Ακόμη, επισημαίνεται πως η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα περίπλοκων γνωστικών, συναισθηματικών, σωματικών και κοινωνικών παραγόντων και δεν μπορεί να προβλεφθεί, σύμφωνα με την έως και σήμερα επιστημονική γνώση, από τις κινήσεις των πλανητικών σωμάτων.

Τέλος, καθίσταται η προσοχή των γονέων (και ειδικά των μητέρων στις οποίες απευθύνεται το φυλλάδιο) ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο στις πληροφορίες που δίνουν σε οποιονδήποτε σχετικά με τα παιδιά τους, όσο και με τις απόψεις που λαμβάνουν σχετικά με αυτά.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το