Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Παίρνεις 380 ευρώ σύνταξη; Θέλεις και μέρισμα ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕ;

banner roots

Παίρνεις 380 ευρώ σύνταξη; Θέλεις και μέρισμα ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕ;
18.12.2019 | 09:45

Παίρνεις 380 ευρώ σύνταξη; Θέλεις και μέρισμα ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕ;

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Κώστας Σκούρας

Ξεχάστε το κοινωνικό μέρισμα όπως το πήρατε πέρσι. Ξεχάστε την (κουτσουρεμένη έστω) 13η σύνταξη όπως την πήρατε, έστω και προεκλογικά, και ας έλεγε η Νέα Δημοκρατία ότι είναι ψίχουλα. Και μείς την πιστεύαμε ότι θα δίνει κάτι παραπάνω. Τώρα μας πήρε πίσω και τα ψίχουλα

Οι εκλογές τελείωσαν, ψηφίσαμε. Τι πραγματικά έγιναν οι υποσχέσεις θα το διαπιστώσουμε από σήμερα που θα κάνουμε την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ.

Το έχασες το μέρισμα; Δεν πειράζει .
Αν αυτό δεν είναι δούλεμα από την Κυβερνητική προπαγάνδα τι είναι;; Απόλαυσέ το :
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει, μέσα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την εμπροσθοβαρή χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ευαίσθητα και χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, ενισχύοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνική συνοχή», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Ωραίο έ;; Χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά είναι μόνο οι ζητιάνοι;
Αυτοί πάντως που δεν θίγονται, είναι κάποιοι πονηροί φοροφυγάδες. Ούτε σπίτια ούτε μαγαζιά ούτε αποδείξεις ούτε ασφάλιση, ας βγάζουν περισσότερα με μαύρα. Φρόντισαν να φαίνονται άνεργοι.

Για να πάρεις λοιπόν το μέρισμα πρέπει:
Αναλυτικότερα, δικαιούχοι είσπραξης του κοινωνικού μερίσματος των 700 ευρώ είναι οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:
- Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
- Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
- Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ' αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
- Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το