Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>«Αιδώς, Μουτζούρη...»

banner roots

«Αιδώς, Μουτζούρη...»
29.02.2020 | 18:05

«Αιδώς, Μουτζούρη...»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Νότης Καραθύμιος

Ένα από τα θετικά της κρίσης της τελευταίας δεκαετίας είναι πως η κοινωνία μας ανέπτυξε αντισώματα απέναντι στον ιό του λαϊκισμού και για την ώρα φαίνεται πως είναι δύσκολο να ξανά νοσήσει βαριά από αυτόν, στο άμεσο μέλλον.

Μπορεί κανείς, για παράδειγμα, να φανταστεί σήμερα, έναν πολιτικό να μιλάει για αύξηση του κατώτατου μισθού σε επίπεδα Σουηδίας και άλλα τέτοια παλαβά, που ακούγαμε τα τελευταία χρόνια, χωρίς να τον πιάνουν τα γέλια; Μάλλον όχι. Αλλά για να είμαστε ρεαλιστές πρέπει να παραδεχτούμε πως ο ιός αυτός εξακολουθεί να ζει και να μας δείχνει τα δόντια του. Από αυτόν τον ιό πάσχει και ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, κ. Μουτζούρης.

Ο κ. Μουτζούρης μην μπορώντας να αντισταθεί στην αβάσταχτη γοητεία του λαϊκισμού, καβάλησε το κύμα των αντιδράσεων για το θέμα του μεταναστευτικού, χωρίς να έχει ιδέα που θα τον ξεβράσει. Αλλά το κακό όμως είναι, πως μαζί του θα πάρει και το βόρειο Αιγαίο. Χωρίς να μπαίνω στα χωράφια του προβλήματος, για το ποια λύση είναι καλύτερη και ποια όχι, το μόνο που μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά είναι πως το να υπάρχει ένα σχέδιο, ακόμη και κακό, είναι προτιμότερο από το να μην υπάρχει καθόλου. Το τελευταίο φαίνεται πως επιθυμεί ο κ. Μουτζούρης. Την λύση του προβλήματος με την μη λύση του. Το πρόβλημα να υπάρχει εκεί εις το διηνεκές, να διατηρείται και ο ίδιος να βγαίνει με κομπορρημοσύνη στα κανάλια για να μας δείξει πως δεν μασάει από κυβέρνηση και εξουσία. Παράλληλα, να συνεχίσουν να πλουτίζουν ομάδες συμφερόντων, τις οποίες έχει αγκαλιάσει και όλα αυτά στην πλάτη των πολιτών.

Τι έλεγε σε συνέντευξή του ο κ. Μουτζούρης λίγους μήνες πριν; Στην ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ, αν συμφωνεί με την δημιουργία κλειστών κέντρων υποδοχής μεταναστών, ο κ. Μουτζούρης απάντησε πως συμφωνεί και μάλιστα μας θύμισε και πως ήταν και προεκλογική του θέση. Τι έκανε τον κ. Μουτζούρη να αλλάξει άποψη μερικούς μήνες μετά και να συντάσσεται παθιασμένα με όσους αντιδρούν σε αυτό το σχέδιο; Είναι ο ιός που αναφέρθηκε παραπάνω. Τι μεσολάβησε αυτούς τους λίγους μήνες και τα κλειστά κέντρα από μέρος της λύσης, όπως έλεγε ο ίδιος, έγιναν μέρος του προβλήματος; Και εν πάση περίπτωσει, αν ο κ. περιφερειάρχης δεν θεωρεί σωστό το σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση, ας βγει να μας εξηγήσει ποιο είναι το δικό του σχέδιο. Γιατί το κρατάει κρυφό;

Για να συνοψίσουμε, όλα αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Η στημένη σκηνή που μιλάει στο κινητό του και δήθεν κάποιος τον βιντεοσκοπεί τυχαία, να κάνει προσβλητικές χειρονομίες για τον πρωθυπουργό, είναι μια γελοιότητα και ανήκει ολόκληρη στον ίδιο. Αν θέλει να σκηνοθετεί βιντεάκια κάνοντας γελοίες χειρονομίες, για να γελάει από κάτω το πόπολο, να παραιτηθεί από περιφερειάρχης και να ανοίξει κανάλι στο Youtube. Οι κάτοικοι του βορείου Αιγαίου δεν τον ψήφισαν για το δήθεν χιούμορ, που θεωρεί πως έχει. Τον ψήφισαν για την θέση του υπέρ των κλειστών κέντρων.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel