Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Όχι Έφη, η φράση «Με την Εφη, η σύγχρονη Αριστερά δεν μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί», δεν έχει τίποτα σεξιστικό.

the roots web banners 06

Όχι Έφη, η φράση «Με την Εφη, η σύγχρονη Αριστερά δεν μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί», δεν έχει τίποτα σεξιστικό.
21.09.2023 | 18:19

Όχι Έφη, η φράση «Με την Εφη, η σύγχρονη Αριστερά δεν μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί», δεν έχει τίποτα σεξιστικό.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει, η Δέσποινα Βασιλειάδου

Διαβάζω από το ρεπορτάζ: «Η Εφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για σεξιστική συμπεριφορά σε βάρος της, αναφέροντας ότι της απευθύνθηκε με "υποτιμητικό στυλάκι", ακριβώς επειδή είναι γυναίκα. Το υποτιμητικό στυλάκι που είπε η κ. Αχτσιόγλου, αφορούσε την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στην πρότασή της για debate, όταν εκείνος απάντησε αρνητικά μέσω ανάρτησης στα social media, γράφοντας ότι "με την Εφη, η σύγχρονη Αριστερά δεν μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί”.

Η Αχτσιόγλου, κατηγορεί τον Κασσελάκη επειδή την αποκάλεσε με το μικρό της όνομα κι αυτό θεωρεί ότι ήταν σεξιστική συμπεριφορά εκ μέρους του.

Αφήνω οτιδήποτε πολιτικό περί Κασσελάκη στην άκρη. Ας αφήσουμε και την Έφη, η φοβικότητα και η στάση ηττοπάθειας που έχει υιοθετήσει από την Κυριακή το βράδυ οφείλεται στο ότι καταλαβαίνει ότι χάνει το κόμμα.

Όμως γενικά, ας πούμε δυο πράγματα. Πόσο σεξισμό μπορεί να κουβαλάει η εκφορά του ονόματος σου όταν ο άλλος σου απευθύνεται; Δηλαδή, με όσο τουπέ, με όση αλαζονεία κι αν προφέρει κάποιος το μικρό σου όνομα, και μάλιστα όταν ακολουθείται από μια κόσμια πρόταση, σεξιστικό αποτέλεσμα δεν προκύπτει, δοκιμάστε το στον καθρέφτη σας και θα δείτε.

Κορίτσια, κράτει λίγο με τον σεξισμό. Αν ο σεξισμός είναι παντού, δεν είναι πουθενά. Αν όλα είναι σεξισμός, η λέξη χάνει το νόημα και την ουσία της. Κ αυτό είναι παγίδα για τις περιπτώσεις πραγματικού σεξισμού έναντι γυναικών. 

Κράτει λίγο και μ αυτόν τον οργισμένο φεμινισμό, που τείνει να είναι η μόνιμη ασπίδα. Δηλώνει αδυναμία, δεν το καταλαβαίνετε;

Σε λίγο, όπως πάει το πράγμα, θα αρχίσουμε να μιμούμαστε τις Γερμανίδες φεμινίστριες του 1970, οι οποίες απαιτούσαν να απαγορευθεί στους άνδρες να ουρούν όρθιοι, γιατί θεωρούσαν ότι αυτή τους η κίνηση ήταν ένδειξη φαλλοκρατικής αλαζονείας. 

Κ για να τελειώνουμε, η φράση «με την Εφη η σύγχρονη Αριστερά δεν μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί», δεν έχει τίποτα σεξιστικό.

Η Έφη, καλό θα ήταν να ψάξει για πολιτικά αντεπιχειρήματα, απ αυτά που δεν χρησιμοποίησε στην προεκλογική περιόδο, γιατί πίστεψε ότι μπορεί να πάρει το κόμμα με σταυρωμένα χέρια. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel