Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τίτλοι τέλους για το Erasmus, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης
afoi poriazi
Τίτλοι τέλους για το Erasmus, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης
12.11.2012 | 04:14

Τίτλοι τέλους για το Erasmus, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Εκατό προσωπικότητες από όλες τις χώρες της Ευρώπης κινητοποιήθηκαν για τη σωτηρία του προγράμματος Erasmus, από το οποίο χρηματοδοτούνται υποτροφίες φοιτητών σε άλλες χώρες, την παραμονή της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εξετάσει το αίτημα επιμήκυνσης της χρηματοδότησής του.

 Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, άνθρωποι του πολιτισμού, του αθλητισμού και των γραμμάτων υπενθυμίζουν ότι από το 1987 το πρόγραμμα Erasmus επέτρεψε σε περίπου 3 εκατομμύρια νέους να σπουδάσουν στο εξωτερικό και να επιμορφωθούν για να βρουν καλύτερη δουλειά.

Υπογραμμίζουν ότι η οικονομική κρίση πλήττει κυρίως τους νέους και ότι ένας στους πέντε νέους Ευρωπαίους είναι άνεργος. "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορούμε να έχουμε μια χαμένη γενιά", τονίζουν.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή είναι ο φιλόσοφος Μισέλ Σερ, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Γαλλίας Λιλιάν Τουράμ, ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο συγγραφέας Χαβιέ Μαρίας, ο Γερμανός ηθοποιός Ντάνιελ Μπριλ, ο Βρετανός σεναριογράφος Ντέιβιντ Χέιρ, η Βελγίδα τραγουδίστρια Αξελ Ρεντ και η νεαρή Λιθουανή Ρούτα Μεϊλουτίτε, ολυμπιονίκης στην κολύμβηση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από τους "27" να εγκρίνουν μια πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 8,9 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να στηριχθούν διάφορα προγράμματα, μεταξύ των οποίων και το Erasmus για το οποίο απαιτούνται λιγότερα από 100 εκατομμύρια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018