Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Επιστήμονες προειδοποιούν το Πεντάγωνο να προετοιμαστεί για την κλιματική αλλαγή

the roots web banners 06

Επιστήμονες προειδοποιούν το Πεντάγωνο να προετοιμαστεί για την κλιματική αλλαγή
21.11.2012 | 10:02

Επιστήμονες προειδοποιούν το Πεντάγωνο να προετοιμαστεί για την κλιματική αλλαγή

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να υπονομεύσει τις προσπάθειες του Πενταγώνου για εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με νέα έρευνα της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ που διενεργήθηκε για λογαριασμό της αμερικανικής Κοινότητας Πληροφοριών (IC).

Ειδικότερα, στην έρευνά τους οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας πρέπει να ξεκινήσουν να προετοιμάζονται για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, στις οποίες εντάσσονται οι φυσικές καταστροφές, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, η ξηρασία, οι επιδημίες κλπ.

Το Πεντάγωνο ήδη θεωρεί την κλιματική αλλαγή απειλή για την εθνική ασφάλεια, καθώς πάνω από 30 αμερικανικές βάσεις απειλούνται από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών, ενώ αυξάνει τις συγκρούσεις και δημιουργεί νέες ζώνες κινδύνου, όπως η υποσαχάρια Αφρική.

Ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ προσπαθεί να περιορίσει την ενεργειακή του κατανάλωση, ωστόσο οι συντάκτες της μελέτης υποστηρίζουν ότι το Πεντάγωνο θα πρέπει να εφαρμόσει πολύ πιο δραστικές αλλαγές μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Μάλιστα στην έρευνα επισημαίνεται ότι η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες εκπλήξεις όπως για παράδειγμα ξαφνική άνοδο των τιμών των τροφίμων και ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, ανατρέποντας τους σχεδιασμούς και απειλώντας τη δημόσια ασφάλεια.

Παράλληλα οι επιστήμονες ζητούν από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας να προετοιμαστούν και να λάβουν μέτρα για κάθε πιθανή απειλή που θέτει η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, η ξηρασία, οι ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: econews

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel