Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Επιστήμονες προειδοποιούν το Πεντάγωνο να προετοιμαστεί για την κλιματική αλλαγή

afoi poriazi

Επιστήμονες προειδοποιούν το Πεντάγωνο να προετοιμαστεί για την κλιματική αλλαγή
21.11.2012 | 10:02

Επιστήμονες προειδοποιούν το Πεντάγωνο να προετοιμαστεί για την κλιματική αλλαγή

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να υπονομεύσει τις προσπάθειες του Πενταγώνου για εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με νέα έρευνα της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ που διενεργήθηκε για λογαριασμό της αμερικανικής Κοινότητας Πληροφοριών (IC).

Ειδικότερα, στην έρευνά τους οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας πρέπει να ξεκινήσουν να προετοιμάζονται για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, στις οποίες εντάσσονται οι φυσικές καταστροφές, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, η ξηρασία, οι επιδημίες κλπ.

Το Πεντάγωνο ήδη θεωρεί την κλιματική αλλαγή απειλή για την εθνική ασφάλεια, καθώς πάνω από 30 αμερικανικές βάσεις απειλούνται από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών, ενώ αυξάνει τις συγκρούσεις και δημιουργεί νέες ζώνες κινδύνου, όπως η υποσαχάρια Αφρική.

Ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ προσπαθεί να περιορίσει την ενεργειακή του κατανάλωση, ωστόσο οι συντάκτες της μελέτης υποστηρίζουν ότι το Πεντάγωνο θα πρέπει να εφαρμόσει πολύ πιο δραστικές αλλαγές μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Μάλιστα στην έρευνα επισημαίνεται ότι η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες εκπλήξεις όπως για παράδειγμα ξαφνική άνοδο των τιμών των τροφίμων και ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, ανατρέποντας τους σχεδιασμούς και απειλώντας τη δημόσια ασφάλεια.

Παράλληλα οι επιστήμονες ζητούν από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας να προετοιμαστούν και να λάβουν μέτρα για κάθε πιθανή απειλή που θέτει η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, η ξηρασία, οι ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: econews

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018