Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αυστραλία: με φρικτές εικόνες τα νέα πακέτα τσιγάρων
achilladelis
Αυστραλία: με φρικτές εικόνες τα νέα πακέτα τσιγάρων
04.12.2012 | 13:17

Αυστραλία: με φρικτές εικόνες τα νέα πακέτα τσιγάρων

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Η Αυστραλία έγινε το Σάββατο η πρώτη χώρα του κόσμου που αναγκάζει τις καπνοβιομηχανίες να πωλούν τα τσιγάρα τους σε πανομοιότυπες συσκευασίες χωρίς λογότυπο, οι οποίες μάλιστα καλύπτονται από φρικτές εικόνες παθήσεων που συνδέονται με το κάπνισμα.

 

Στόχος της νέας αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι να εμποδίσει την προώθηση των τσιγάρων ως προϊόντων λάιφσταϊλ και να αποτρέψει τους νέους ανθρώπους από το να ξεκινήσουν την εθιστική συνήθεια.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση κατάφερε να επιβάλλει το μέτρο παρά τη νομική εκστρατεία των καπνοβιομηχανιών, οι οποίες υποστήριξαν ότι η απαγόρευση των εμπορικών σημάτων στα πακέτα και η χρήση της ίδιας γραμματοσειράς σε όλες τις μάρκες συνιστά παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και της πνευματικής ιδιοκτησίας τους.

Το ποσοστό των καπνιστών στην Αυστραλία έχει μειωθεί από το 50% το 1950 στο 15% σήμερα, και η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να το περιορίσει γύρω στο 10% έως το 2018.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, υπάλληλοι καταστημάτων που πωλούν τσιγάρα αναφέρουν ότι οι νέες εικόνες, οι οποίες δείχνουν για παράδειγμα ένα πόδι με γάγγραινα και έναν ετοιμοθάνατο, νεαρό καρκινοπαθή, είναι τόσο απωθητικές ώστε αρκετοί πελάτες προτιμούν να διαλέγουν τα πακέτα με τη λιγότερο φρικτή εικονογράφηση.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018