Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τα χρήματα του Νόμπελ Ειρήνης στα παιδιά του Κόσμου

banner roots

Τα χρήματα του Νόμπελ Ειρήνης στα παιδιά του Κόσμου
19.12.2012 | 13:45

Τα χρήματα του Νόμπελ Ειρήνης στα παιδιά του Κόσμου

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

 Δύο εκατομμύρια ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση από το χρηματικό έπαθλο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε, σε συνδυασμό με δικά της κεφάλαια, ώστε να τα παραχωρήσει σε τέσσερα διαφορετικά προγράμματα υπέρ 23.000 παιδιών, θυμάτων πολέμου σε όλο τον κόσμο.

Η Ε.Ε. ανακοινώνει πως τα χρήματα θα διατεθούν σε περίπου 4.000 παιδιά Σύρων προσφύγων, που βρίσκονται στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα σύνορα με το Ιράκ, σε πάνω από 5.000 παιδιά από την Κολομβία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν καταφύγει στον Ισημερινό, σε 11.000 παιδιά από το Κογκό τα οποία είτε έχουν εκτοπιστεί στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό είτε έχουν καταφύγει στην Αιθιοπία και σε 3.000 παιδιά στις εμπόλεμες ζώνες στα βόρεια του Πακιστάν.

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλώντας για το γεγονός δήλωσε: ''Για εμάς, δε χωράει καμία αμφιβολία ότι το βραβείο του Νόμπελ Ειρήνης θα έπρεπε να έχει δοθεί στους πιο ευάλωτους, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο στους πολέμους: τα παιδιά''.
''Στις συγκρούσεις συνήθως τα παιδιά είναι ο πιο ευάλωτος παράγοντας. Δίκαια λοιπόν αυτό το βραβείο ωφελεί τα νεαρά θύματα των ένοπλων συρράξεων'', προσθέτει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάϊ.

Η πρωτοβουλία αυτή της Ε.Ε ''τα παιδιά της Ειρήνης'' δε θα είναι η μόνη. Ήδη προβλέπεται πως τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει νέα χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση περισσότερων έργων στήριξης για παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το