Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σενάρια για Μέρκελ στον ΟΗΕ και Σόιμπλε καγκελάριο!

banner roots

Σενάρια για Μέρκελ στον ΟΗΕ και Σόιμπλε καγκελάριο!
21.10.2015 | 07:19

Σενάρια για Μέρκελ στον ΟΗΕ και Σόιμπλε καγκελάριο!

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σενάρια ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα παραιτηθεί για να αναλάβει... ΓΓ του ΟΗΕ και τη θέση της στην Καγκελαρία αναλαμβάνει... ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διακινούνται μέσω του γερμανικού Τύπου, την ώρα που η δημοφιλία της καγκελαρίου βρίσκεται στο ναδίρ λόγω της στάσης της Γερμανίας στο προσφυγικό.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του N-tv.de η Μέρκελ είναι απομονωμένη εντός και εκτός Γερμανίας, καθώς "ούτε μία ευρωπαϊκή χώρα δεν θέλει να ακολουθήσει την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που προωθεί", ενώ το CSU την "πυροβολεί" καθημερινά, αμφισβητώντας τον τρόπο που διαχειρίζεται το προσφυγικό ζήτημα και απειλώντας τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Επιπλέον ο αρθρογράφος την κατηγορεί τόσο για τις διαδηλώσεις του ισλαμοφοβικού Pegida, όσο και για τον διπλασιασμό των ποσοστών του AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία).

Σημειώνει δε πως η καγκελάριος παίζει ένα "παιχνίδι υψηλού ρίσκου με αβέβαιο αποτέλεσμα", βάζοντας την Τουρκία στο "παιχνίδι" της επίλυσης του προσφυγικού ζητήματος και ότι η προσέγγιση της Μέρκελ προς την Άγκυρα, δείχνει πως είναι "στριμωγμένη" αυτή τη στιγμή.

Στη συνέχεια μάλιστα "προτείνει" η Μέρκελ να διαδεχτεί τον Μπαν Κι Μουν στη ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών (η εκλογή του νέου Γραμματέα θα γίνει το 2016). Αν τα πράγματα φτάσουν εκεί τότε ο καλύτερος επικεφαλής του CDU στις εκλογές θα ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνει, απαριθμώντας τις αρετές του μεταξύ των οποίων η "τάξη" και η "προστασία των συνόρων".

"Στο κόμμα είναι ηχηρές πλέον οι εκκλήσεις προς τον Σόιμπλε" αναφέρει.

Διαβάστε το άρθρο

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel