Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αυστραλία: Συγγνώμη στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
Αυστραλία: Συγγνώμη στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
24.12.2012 | 12:49

Αυστραλία: Συγγνώμη στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία, καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, στο πλαίσιο του καθιερωμένου μηνύματος που απευθύνει στο ποίμνιό του για τα Χριστούγεννα, δήλωσε ότι λυπάται για τις εγκληματικές πράξεις των αξιωματούχων κληρικών, των ιερέων και των εκπαιδευτικών των καθολικών ιδρυμάτων και αισθάνεται την αγανάκτηση και τη ντροπή της κοινωνίας με όλα αυτά που έχουν ήδη αποκαλυφθεί.

 

«Η καρδιά μου, η καρδιά όλων των πιστών, όλων των ανθρώπων με καλές προθέσεις, είναι κοντά σε κείνους που δεν μπορούν να βρουν γαλήνη αυτές τις μέρες, ιδιαίτερα εκείνοι που υπέφεραν στα χέρια αδελφών Χριστιανών. Λυπάμαι εκ βάθους καρδίας για όλα αυτά που συνέβησαν. Είναι αντίθετα με τα διδάγματα του Χριστού και πραγματικά αισθάνομαι την οδύνη και την ντροπή της κοινωνίας για όλες αυτές τις εγκληματικές πράξεις που έχουν έλθει στην επιφάνεια».

Το μήνυμα αυτό του καρδινάλιου Πελ, απευθύνεται στους πιστούς, αφού έγινε ήδη γνωστό ότι η κυβέρνηση πρόκειται να προβεί στη διεξαγωγή παναυστραλιανής βασιλικής έρευνας αναφορικά με τους βιασμούς και τις εγκληματικές πράξεις που έγιναν στα διάφορα ιδρύματα σε βάρος παιδιών.

«Πίστη και αγάπη απαιτούνται προκειμένου να μπορέσει κανείς να αντιμετωπίσει τον πόνο και τη δυστυχία. Το μήνυμα του Ιησού Χριστού "Καθαρή Αλήθεια" αφορά όλους και έχει βαθειές ιστορικές ρίζες» τόνισε ο Τζορτζ Πελ.

 Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018