Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Το 2015 σπάει τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών όλων των εποχών, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους στις ΗΠΑ

banner roots

Το 2015 σπάει τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών όλων των εποχών, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους στις ΗΠΑ
17.12.2015 | 19:30

Το 2015 σπάει τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών όλων των εποχών, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους στις ΗΠΑ

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε όλον τον κόσμο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο έσπασαν κάθε ρεκόρ, προμηνύοντας ότι το 2015 θα είναι η θερμότερη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία, ανακοίνωσαν ειδικοί επιστήμονες της αμερικανικής Υπηρεσίας Παρακολούθησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).

Ο Νοέμβριος ήταν ο θερμότερος μήνας από το 1880, από την εποχή δηλαδή που τηρούνται αρχεία. Ήταν επίσης ο έβδομος κατά σειρά μήνας που έσπασε ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, διευκρινίζει η ΝΟΑΑ στη μηνιαία έκθεσή της για το κλίμα.

«Είμαστε πλέον ουσιαστικά βέβαιοι ότι το 2015 θα είναι η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο μετεωρολόγος Τζέικ Κράουτς.

Για να χάσει το «ρεκόρ» αυτό το 2015 θα πρέπει ο Δεκέμβριος να αποδειχθεί ιδιαίτερα ψυχρός: κατά μέσο όρο η θερμοκρασία του τρέχοντος μήνα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά 0,24 βαθμό Κελσίου μικρότερη από εκείνη που είχε καταγραφεί τον πιο κρύο Δεκέμβριο στα χρονικά, εκείνον του 1916. Κάτι τέτοιο όμως «δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί», σχολίασε ο Κράουτς.

Κατά τους πρώτους 11 μήνες του έτους, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της γης και των ωκεανών ξεπέρασε κατά 0,87 βαθμό Κελσίου τη μέση θερμοκρασία του 20ού αιώνα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2014.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel