Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Νέο «όπλο» κατά των φοροφυγάδων στην Ιταλία
afoi poriazi
Νέο «όπλο» κατά των φοροφυγάδων στην Ιταλία
03.01.2013 | 15:33

Νέο «όπλο» κατά των φοροφυγάδων στην Ιταλία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αποκάλεσαν το νέο αυτό πρόγραμμα «Σέρπικο» (από το όνομα του πρωταγωνιστή γνωστής αμερικανικής αστυνομικής τηλεοπτικής ταινίας), «θανάσιμο όπλο», «μεγάλο αδελφό» ή «μπαζούκα».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το πρόγραμμα θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ιταλών, και θα παρακολουθεί κάθε κίνηση που ξεπερνά το ποσό των τα 1.000 ευρώ. Κάθε δευτερόλεπτο, ο εξυπηρετητής αυτός είναι σε θέση να επεξεργάζεται 24.200 διαφορετικές πληροφορίες από όλες τις περιοχές της χώρας.

Οι έρευνες βασίζονται στον Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) κάθε Ιταλού φορολογούμενου, με έμφαση στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες το βιοτικό επίπεδο δεν συμπίπτει με το συνολικό ποσό που δηλώνεται ως φορολογητέο στην εφορία.

Για τον καθορισμό του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών θα συνυπολογίζονται τα στοιχεία που σχετίζονται με την καθημερινή τους ζωή και τον ελεύθερο τους χρόνο: από το πόσα δαπανούν π.χ. για το γυμναστήριο μέχρι τα στεγαστικά τους δάνεια ή τα έξοδά τους για διακοπές εντός και εκτός εθνικών συνόρων.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018