Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>NBC: Ο δεύτερος στην ιεραρχία του ΙSIS σκοτώθηκε σε επιδρομή

the roots web banners 06

NBC: Ο δεύτερος στην ιεραρχία του ΙSIS σκοτώθηκε σε επιδρομή
25.03.2016 | 18:02

NBC: Ο δεύτερος στην ιεραρχία του ΙSIS σκοτώθηκε σε επιδρομή

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Συρία χθες, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο ανώτερος διοικητής του Ισλαμικού Κράτους θεωρείται πως σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επίθεσης, μετέδωσε το NBC News.

Ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ, δήλωσε πως οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Αμντέλ Ραχμάν αλ Καντουλί, ο οποίος θεωρείτο το νούμερο 2 του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας πως το γεγονός αυτό θα αποτελέσει "φρένο" για τις δραστηριότητες της οργάνωσης.

"Εξουδετερώνουμε συστηματικά τον κύκλο των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους και ο αμερικανικός στρατός σκότωσε αρκετούς βασικούς τρομοκράτες της οργάνωσης αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και ο Χατζί Ιμάν (ψευδώνυμο του Αμντέλ Ραχμάν αλ Καντουλί), ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους, ενεργούσε ως υπουργός Οικονομικών και ήταν υπεύθυνος για πολλές εξωτερικές συνωμοσίες", σημείωσε ο κ. Κάρτερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, και πρόσθεσε πως η εξουδετέρωση του "θα φρενάρει τις δυνατότητες του Ισλαμικού Κράτους να διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ, στη Συρία και στο εξωτερικό".

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel