Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Προς όφελος της Ελλάδας το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου
achilladelis
Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Προς όφελος της Ελλάδας το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου
03.04.2016 | 10:27

Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Προς όφελος της Ελλάδας το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Τα Σκόπια δεν ζήτησαν ποτέ τον αποκλεισμό της Αθήνας από τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στα Δυτικά Βαλκάνια, δήλωσε ο Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», δήλωσε μάλιστα ότι το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου ήταν προς όφελος της Ελλάδας, ενώ πρόσθεσε ότι ζητήθηκε συνεργασία με την Αθήνα, με ελάχιστη ή καθόλου ανταπόκριση.

«Δεν υπήρξε ποτέ δικό μας αίτημα ο αποκλεισμός της Αθήνας από τέτοιες πρωτοβουλίες και ποτέ δεν υποστηρίξαμε τέτοια κίνηση. Οι χώρες προορισμού των ασυλούχων και των οικονομικών μεταναστών πάντα έθεταν την ατζέντα. Εμείς απλώς εξορθολογίσαμε τις πολιτικές μας με βάση την τρέχουσα πραγματικότητα», τόνισε ο Γκιόργκι Ιβάνοφ.

«Ανεξάρτητα της κληρονομιάς των ''ελληνομακεδονικών σχέσεων'', από την πρώτη στιγμή καλέσαμε την Ελλάδα να συνεργαστούμε, καλώντας παράλληλα τους υπόλοιπους να συμπεριλάβουν την Αθήνα σε ένα πανευρωπαϊκό, περιφερειακό, επίσημο ή και λιγότερο επίσημο σχήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και στις δύο περιπτώσεις, υπήρξε ελάχιστη ή και καμία ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά. Η ελληνική κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει ότι το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου δεν είναι σε βάρος της Ελλάδας, αλλά αντιθέτως προς όφελός της», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018