Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Δημοψήφισμα για την Ε.Ε. υποσχέθηκε ο Κάμερον
afoi poriazi

xaritakis wide

Δημοψήφισμα για την Ε.Ε. υποσχέθηκε ο Κάμερον
23.01.2013 | 12:36

Δημοψήφισμα για την Ε.Ε. υποσχέθηκε ο Κάμερον

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε. πριν το τέλος του 2017 εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές του 2015.

«Θα είναι ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή όχι», δήλωσε ο κ. Κάμερον στην πολυαναμενόμενη ομιλία του για τη σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε., τερματίζοντας έτσι μήνες σεναριολογίας για το ζήτημα.

«Ήμασταν πάντα ευρωπαϊκή δύναμη και θα παραμείνουμε», είπε, προσθέτοντας ότι επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει εντός της Ε.Ε. ως «ενεργό και αφοσιωμένο» μέλος της, εφόσον όμως γίνουν ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη.

«Δεν θέλω να σηκώσουμε τις γέφυρες και να αποσυρθούμε από τον κόσμο Δεν πιστεύω στην απομόνωση της Βρετανίας», είπε ο κ. Κάμερον.

Μία νέα Ε.Ε. πρέπει να οικοδομηθεί πάνω σε πέντε αρχές, όπως διευκρίνισε: ανταγωνιστικότητα, ελαστικότητα, επιστροφή εξουσιών πίσω στα κράτη-μέλη, δημοκρατική λογοδοσία και δικαιοσύνη.

Πρόσθεσε ότι η Βρετανία πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της με την Ε.Ε. κυρίως λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, καθώς, όπως είπε, η εμβάθυνση της ένωσης δεν είναι προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Όταν θα έχουμε διαπραγματευθεί μία νέα συμφωνία, θα δώσουμε στον βρετανικό λαό ένα δημοψήφισμα με το πολύ απλό ερώτημα της παραμονής ή όχι στην Ε.Ε. υπό αυτούς τους νέους όρους», δήλωσε.

«Ήρθε η ώρα για τον βρετανικό λαό να εκφράσει τη γνώμη του. Είναι καιρός να διευθετηθεί αυτό το ζήτημα για τη Βρετανία και την Ευρώπη», είπε.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ε.Ε. προέρχεται από «αυτούς που απορρίπτουν τις νέες ιδέες ως αιρετικές», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η απογοήτευση στη Βρετανία βρίσκεται «στο υψηλότερο σημείο της μέχρι σήμερα».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018