Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>«Ελλάδα: Πόσος καιρός ακόμα μέχρι τη χούντα;» εξοργιστικό άρθρο της huffingtonpost.com

banner roots

«Ελλάδα: Πόσος καιρός ακόμα μέχρι τη χούντα;» εξοργιστικό άρθρο της huffingtonpost.com
29.01.2013 | 12:15

«Ελλάδα: Πόσος καιρός ακόμα μέχρι τη χούντα;» εξοργιστικό άρθρο της huffingtonpost.com

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Ίσως την πιο ζοφερή εικόνα της Ελλάδας, με έντονη κινδυνολογία και ξεκάρφωτες ιστορικές αναφορές παρουσιάζει άρθρο στο διεθνούς απήχησης huffingtonpost.com. Ο αρθρογράφος Bill Frezza – επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων και συνεργάτης μεγάλων οικονομικών εντύπων- παρουσιάζει τη χώρα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου - και όχι μόνο.

Στην εισαγωγή του άρθρου, o Frezza προτείνει να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν – προκειμένου να διδαχτούμε για το μέλλον (...), για να αναφερθεί στη συνέχεια στη γενέτειρα της Δημοκρατίας που σήμερα είναι το "παιδί πόστερ" για την οικονομική κρίση. Αναφέρει πως η δύσμοιρη χώρα μας κατάφερε τελευταία να μείνει μακριά από τα πρωτοσέλιδα, αν και η πολιτική σκηνή εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναβρασμό, με διάχυτη τη δυστυχία και την απελπισία που προκαλούν αναταραχές και παραβατικότητα. Ειδική αναφορά γίνεται στην άνοδο των πολιτικών άκρωn που σπεύδουν καλύψουν το κενό πολιτικό κέντρο της Ελλάδας.

Δεν λείπουν οι αναφορές στις εφόδους που πραγματοποιούν κάποιοι σε δάση και πάρκα για να εξασφαλίσουν ξύλα για τζάκια και σόμπες, με την εμπρηστική διαπίστωση «Τα καλά νέα είναι ότι τώρα που θα δέντρα εξαφανίζονται ,λιγότεροι Έλληνες θα κατηγορούν τους αδίστακτους εργολάβους ή τους Τούρκους πράκτορες ότι βάζουν φωτιά στα δάση».

Δεν λείπουν οι αναφορές στα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα και το ερώτημα «Πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να έχει κάποιος την έξυπνη ιδέα να βάλει μια Reichstag fire (φωτιά που μπήκε στο γερμανικό κοινοβούλιο το 1933. Η κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τους κομμουνιστές για εμπρησμό με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης).

Ο Bill Frenza καταλήγει με το ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να δούμε έναν νέο Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα. Και προσθέτει: «πόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι η ταλαιπωρημένη και τρομοκρατημένη μεσαία τάξη στηρίξει μια χούντα που υπόσχεται ασφάλεια; Κάποιος θα πρέπει να επαναφέρει την τάξη όταν τα γερμανικά χρήματα σταματήσουν να ρέουν διότι σίγουρα δεν θα σπεύσουν οι Γερμανοί στρατιώτες να αποκαταστήσουν την ειρήνη».


Πηγή:  iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel