Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Απίστευτο : Νεκρό νεογνό βρέθηκε στα απόβλητα του Νοσοκομείου Λεμεσού

banner roots

Απίστευτο : Νεκρό νεογνό βρέθηκε στα απόβλητα του Νοσοκομείου Λεμεσού
30.01.2013 | 02:19

Απίστευτο : Νεκρό νεογνό βρέθηκε στα απόβλητα του Νοσοκομείου Λεμεσού

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Νεκρό νεογνό 27 εβδομάδων, εντοπίστηκε σε χαρτοκιβώτιο στα ιατρικά απόβλητα του Γενικού Νοσοκομείο Λεμεσού, από υπάλληλο εταιρείας που μαζεύει τα απόβλητα .

Σοκ και φρίκη προκαλεί ανά το παγκύπριο, ο εντοπισμός νεογνού στα "σκουπίδια" του νοσοκομείου. Χθες το μεσημέρι υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας, καθώς μάζευε τα απόβλητα εντόπισε το νεκρό νεογνό μέσα στο χαρτοκιβώτιο, και αμέσως ειδοποίησε την διεύθυνση της εταιρείας του, η οποία στη συνέχεια ειδοποίησε την Διεύθυνση του Νοσοκομείου. Η εταιρεία αφού ειδοποίησε τη διεύθυνση του νοσοκομείου για το ανατριχιαστικό περιστατικό, επέστρεψε το νεογνό στο Νοσοκομείο, ούτως ώστε να διευθετηθεί άμεσα η νόμιμη οδός , δηλαδή το νεκρό νεογνό να κηδευτεί.Ο διευθυντής του Νοσοκομείου, έχει ήδη διατάξει την έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι λειτουργοί ευθύνονται για την κατάληξη του νεογνού στα απόβλητα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φρικιαστική ιστορία, άρχισε την περασμένη Κυριακή , όταν γυναικολόγος διαπίστωσε ότι το μωρό που κυοφορούσε Κύπρια γυναίκα δεν ήταν ζωντανό και έτσι χρειάστηκε αμέσως χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το νεκρό νεογνό που ήταν μόλις 27 βδομάδων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Χρυσόστομο Ανδρονίκου, όταν ένα νεογνό γεννιέται νεκρό και είναι μεγαλύτερο των 21 εβδομάδων, τότε οι γονείς αποφασίζουν εάν θα παραλάβουν οι ίδιοι το νεκρό νεογνό ή αν δεν επιθυμούν τότε το νοσοκομείο το μεταφέρει στο νεκροτομείο μέχρι να διευθετηθεί η ταφή του.

Πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση , σύμφωνα με τον κ. Ανδρονίκου, οι γονείς δεν θέλησαν να πάρουν το νεογνό μαζί τους.

Το ανατριχιαστικό της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας , είναι ότι αν δεν εντοπιζόταν το νεκρό νεογνό, αντί για κανονικής ταφής και κηδείας θα τεμαχιζόταν με άλλα ιατρικά απόβλητα και θα κατέληγε σε ΧΥΤΑ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel