Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία | Πληροφορίες για νεκρούς και εγκλωβισμένους

the roots web banners 06

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία | Πληροφορίες για νεκρούς και εγκλωβισμένους
24.08.2016 | 07:39

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία | Πληροφορίες για νεκρούς και εγκλωβισμένους

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ισχυρός σεισμός, 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας), στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.

Σύμφωνα με την δημόσια ραδιοφωνία RAI, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 4 χλμ.

Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.

Η πολιτική προστασία και η πυροσβεστική έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις τρομαγμένων πολιτών, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής αν υπάρχουν θύματα. Πληροφορίες της «Corriere della Serra» κάνουν λόγο για δύο νεκρούς.

Από τον σεισμό κατέρρευσαν κτίρια στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι. Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (την περιφέρεια της πόλης Ριέτι), δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά». Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, μετά την σεισμική δόνηση των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία σήμερα το πρωί, είπε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς παγιδευμένους στα σπίτια τους

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το