Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σοκ και οργή στην Σ.Αραβία για τον άγριο βασανισμό και την δολοφονία 5χρονης

the roots web banners 06

Σοκ και οργή στην Σ.Αραβία για τον άγριο βασανισμό και την δολοφονία 5χρονης
05.02.2013 | 03:08

Σοκ και οργή στην Σ.Αραβία για τον άγριο βασανισμό και την δολοφονία 5χρονης

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Στην πιο τρυφερή ηλικία, έζησε τον χειρότερο εφιάλτη στα χέρια του ίδιου του πατέρα της που είναι δημοφιλής ισλαμιστής ιεροκήρυκας. Η άτυχη Λάμα Αλ Γκαμντί εισήχθη τον περασμένο Μάρτιο στο νοσοκομείο King Saud στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με σπασμένα πλευρά, συντριπτικά κρανιακά κατάγματα, μελανιές και εγκαύματα. Υπέκυψε στα στα τραύματά της, τον Οκτώβριο του 2012.

Τόσο η Σιέντα, η μητέρα της 5χρονης Λάμα, όσο και πολλοί γνωστοί ακτιβιστές στην Σαουδική Αραβία, κατηγορούν τον πατέρα του κοριτσιού, τον Φαρχάν αλ Γκαμντί για τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υπεβλήθη η μικρή.

Μάλιστα ορισμένοι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η Λάμα δεν βασανίστηκε απλώς, αλλά ότι βιάστηκε, κάτι που αρνείται η μητέρα, παρότι όπως αναφέρει το CNN, ανέφερε ότι ο πατέρας έκαψε το ορθό έντερο της 5χρονης κόρης του και ανησυχούσε για την...παρθενία της μικρής.

Ασάφεια επικρατεί γύρω από την τύχη του πατέρα, αφού κάποια ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει απελευθερωθεί, αλλά σύμφωνα με την επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο παιδοκτόνος κατηγορείται για την αποτρόπαια δολοφονία της κόρης του και βρίσκεται στην φυλακή εδώ και 8 μήνες.

H μητέρα της άτυχης Λάμα που έχει χωρίσει με τον πατέρα της μικρής, υποστηρίζει ότι η κακοποίηση έλαβε χώρα ενόσω η κόρη της περνούσε χρόνο με τον πατέρα της και επισημαίνει ότι ο τελευταίος έχει ομολογήσει με τον πιο απεχθή τρόπο τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια, μια άνευ προηγουμένου κακοποίηση που πιστοποιείται όπως σημειώνει και από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη η Λάμα όταν εισήχθη στο νοσοκομείο.

Θανατική ποινή
Η Σιέντα προσθέτει ότι ο πρώην άντρας της έχει παντρευτεί ξανά και έχει άλλα δυο παιδιά, τα οποία σύμφωνα με την ίδια θα πρέπει να του τα πάρει το κράτος, γιατί οι ζωές τους, όπως υπογραμμίζει, κινδυνεύουν. Η ίδια δηλώνει ότι θέλει να απευθυνθεί στον ίδιο τον βασιλιά και να κάνει γνωστό το δράμα της, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία του συζύγου της, ώστε κανένα άλλο παιδί να μην υποστεί τα ίδια φρικτά βασανιστήρια που υπέστη η κορούλα της.

Η Αζίζα Αλ Γιουσέφ, ακτιβίστρια και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο King Saudi που διατηρεί στενή επαφή με την μητέρα της άτυχης Λάμα, τονίζει ότι η τραγική αυτή περίπτωση φέρνει ξανά στον προσκήνιο την επείγουσα ανάγκη να υπάρξει νομοθεσία που θα παρέχει προστασία στα παιδιά και στις γυναίκες από την ενδοοικογενειακή βία.

Άλλη ακτιβίστρια, η Μανάλ Αλ Σαρίφ, που διεξάγει καμπάνια μέσω ίντερνετ, υπενθυμίζει μιλώντας στο CNN, την ασφυκτική ζωή που διάγουν οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία όπου «όλες θεωρούνται κατώτερες και αυτομάτως ανατίθενται στην φροντίδα και στην κρίση του πιο κοντινού συγγενή τους, γένους αρσενικού».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το