Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σκληρή απάντηση της Μέρκελ στις δηλώσεις Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων

banner roots

Σκληρή απάντηση της Μέρκελ στις δηλώσεις Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων
25.11.2016 | 17:10

Σκληρή απάντηση της Μέρκελ στις δηλώσεις Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

«Οι απειλές» κατά της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες «δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε η εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά τη διατύπωση της απειλής από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων.

«Θεωρούμε τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως κοινή επιτυχία και τη συνέχιση της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας προς το συμφέρον όλων των πλευρών... Απειλές και από τις δύο πλευρές δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε η Ούλρικε Ντέμερ.

Η εκτόξευση των απειλών του Ερντογάν ακολουθούν την χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας ΕΕ-Τουρκίας.

"Πρόκληση Έρντογάν"

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και απειλές στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, αναφέρθηκε στη στάση της Ευρώπης, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η χώρα του φιλοξενεί 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και αν οι Ευρωπαίοι θελήσουν να συνεχίσουν την ίδια τακτική, τότε η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα της.

«Ακούστε καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

 

Πηγή: cnn.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το