Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τουρκία: «Γονατίζει» ο τουρισμός απ' τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις

banner roots

Τουρκία: «Γονατίζει» ο τουρισμός απ' τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις
09.01.2017 | 08:22

Τουρκία: «Γονατίζει» ο τουρισμός απ' τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ο τουριστικός κλάδος στην Τουρκία αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα μετά και το μακελειό της Πρωτοχρονιάς στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης με τους 39 νεκρούς από 14 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Ρωσία και η Ινδία.

Ήταν η τελευταία μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων που κλυδωνίζουν την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Μέχρι το 2014 η Τουρκία ήταν ο έκτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στον πλανήτη πίσω από την Ιταλία με 40 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Αλλά το ρεύμα αυτό μειώθηκε αισθητά μετά τη διπλωματική κρίση με τη Ρωσία, το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου και τις αλλεπάλληλες επιθέσεις τζιχαντιστών και Κούρδων μαχητών.

Σύμφωνα με την εταιρεία ForwardKeys ο αριθμός των αφίξεων αλλοδαπών στα τουρκικά αεροδρόμια μειώθηκε κατά 21% τον περασμένο χρόνο. Συνολικά ο αριθμός των ξένων που επισκέφθηκαν την Τουρκία έπεσε στα 24 εκατομμύρια τους πρώτους 11 μήνες του 2016, πτώση κατά 30,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας.

Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία πέρυσι έπεσε κατά 77,3% τους πρώτους 11 μήνες στους 822.159

Και να σκεφθεί κανείς ότι ακόμη και πριν την τελευταία επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ο αριθμός των τουριστών εν γένει αναμενόταν να πέσει άλλο ένα 22% τους πρώτους μήνες του ‘17.

«Δυστυχώς για την Τουρκία η επίθεση της πρωτοχρονιάς στο νυχτερινό κέντρο αναμένεται να συνεχίσει να τροφοδοτεί τις ανησυχίες για την ασφάλεια του προορισμού», λέει ο Ολιβιέ Γιέγκερ, διευθύνων σύμβουλος της ForwardKeys.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 5% της τουρκικής οικονομίας κι ο κλάδος απασχολεί πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα, συνολικά το 8% των εργαζομένων στη γείτονα. Σύμφωνα με στοιχεία της Euromonitor οι περισσότεροι επισκέπτες προέρχονται από τη Γερμανία, τη Ρωσία και τη Βρετανία.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το