Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τρεις σφαίρες του Πιστόριους σκότωσαν τη Ρέεβα

banner roots

Τρεις σφαίρες του Πιστόριους σκότωσαν τη Ρέεβα
20.02.2013 | 03:36

Τρεις σφαίρες του Πιστόριους σκότωσαν τη Ρέεβα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

O Οσκαρ Πιστόριους σκότωσε την φίλη του, πυροβολώντας την επανειλημμένα πίσω από την πόρτα του μπάνιου, υποστήριξαν οι εισαγγελείς στο δικαστήριο την Τρίτη στην Πρετόρια, όπου ο 26χρονος νοτιοαφρικανός αθλητής ζήτησε να μείνει προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση, μέχρι να οριστεί η τακτική δικάσιμος.



Η ακροαματική διαδικασία αποτέλεσε μια ευκαιρία για να ακουστούν τα επιχειρήματα των δημόσιων κατηγόρων: ο Πιστόριους κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης και ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ είπε στο δικαστήριο ότι τη νύχτα του φόνου ο Πιστόριους σηκώθηκε από το κρεβάτι, φόρεσε τα δύο προσθετικά μέλη που του επιτρέπουν να βαδίζει, προχώρησε επτά μέτρα και πυροβόλησε με το όπλο του προς την πόρτα του μπάνιου. Πυροβόλησε τέσσερις φορές και οι τρεις χτύπησαν τη Ρέεβα Στέενκαμπ, την 30χρονη καλλονή, της οποίας η κηδεία έγινε την Τρίτη σε στενό οικογενειακό κύκλο στην ιδιαίτερη πατρίδα της στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

 

Η μητέρα της, Τζουν Στέενκαμπ, δήλωσε στην εφημερίδα Times of South Africa: «Το μόνο που θέλουμε είναι κάποιες απαντήσεις… Απαντήσεις στο γιατί αυτό έπρεπε να συμβεί, γιατί η όμορφη κόρη μας έπρεπε να πεθάνει έτσι».

Οπως μετέδωσε το ΒΒC το δικαστήριο αποδέχτηκε ότι ο Πιστόριους είναι κατηγορούμενος για φόνο εκ προμελέτης, ωστόσο σύμφωνα με το δίκαιο της Νοτίου Αφρικής ο δικαστής μπορεί να μειώσει το κατηγορητήριο αργότερα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Μπάρι Ρου είπε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν ήξερε από πριν ποιος ήταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου και υποστήριξε ότι ο εισαγγελέας δεν παρείχε στοιχεία που να αποδεικνύουν φόνο εκ προμελέτης. «Δεν ήταν καν φόνος» είπε ο Μπάρι Ρου, ενώ ο Πιστόριους τον παρακολουθούσε ατάραχος.

«Νόμιζα ότι ήταν διαρρήκτης»

Ο Πιστόριους επανέλαβε, με γραπτή δήλωσή του που ανέγνωσε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του, αυτό που είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του: ότι δεν ήξερε πως πυροβολούσε την Ρέεβα Στέενκαμπ και πως νόμιζε ότι στο σπίτι είχε μπει διαρρήκτης. «Την αγαπούσα. Είχαμε αποφασίσει να μείνουμε σπίτι. Κάποια στιγμή πήγα στο μπαλκόνι και άκουσα έναν θόρυβο. Ηταν κατασκότεινα στο δωμάτιο και δεν φορούσα τα προσθετικά μέλη, ένιωθα ευάλωτος. Νόμιζα ότι ήταν ένας εισβολέας και ότι η Ρεέβα ήταν ακόμα στο κρεβάτι. Της είπα να φωνάξει την αστυνομία. Όταν κατάλαβα ότι δεν ήταν στο κρεβάτι με τρομοκράτησε το ενδεχόμενο να ήταν εκείνη στο μπάνιο» ανέφερε ο Πιστόριους.

Αυτήν την εκδοχή έχει από την αρχή απορρίψει η αστυνομία καθώς σύμφωνα με μάρτυρες είχαν ακουστεί καυγάδες στο σπίτι του Πιστόριους και της Στέενκαμπ το μοιραίο βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ωστόσο φίλη της Ρεέβα περιέγραψε το ζευγάρι ως αγαπημένο και ότι η ίδια είχε πει πως αν ο Πιστόριους της έκανε πρόταση γάμου, εκείνη θα έλεγε «ναι».

Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για αύριο Τετάρτη.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το