Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο απειλεί τους ψηφοφόρους με την κατάρα της Μακαραπάνα

the roots web banners 06

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο απειλεί τους ψηφοφόρους με την κατάρα της Μακαραπάνα
07.04.2013 | 15:56

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο απειλεί τους ψηφοφόρους με την κατάρα της Μακαραπάνα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαντούρο, προειδοποίησε το Σάββατο ότι μια κατάρα πολλών αιώνων θα πέσει πάνω σε όσους δεν τον ψηφίσουν στις εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, για την ανάδειξη του διαδόχου του εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες. Η επίκληση της «κατάρας της Μακαραπάνα» αποτελεί την τελευταία εξέλιξη σε ένα ολοένα και πιο σουρεαλιστικό αγώνα ανάμεσα στον Μαντούρο και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, για την προεδρία της χώρας.

«Αν κάποιος από τους πολίτες ψηφίσει εναντίον του Νικολά Μαντούρο, θα ψηφίζει εναντίον του εαυτού του και η κατάρα της Μακαραπάνα θα πέσει επάνω του», προειδοποίησε ο υποψήφιος για την προεδρία, επικαλούμενος την Μάχη της Μακαραπάνα που εκτυλίχθηκε τον 16ο αιώνα όταν οι ισπανοί στρατιώτες σφάγιασαν τις δυνάμεις των ινδιάνων. «Εάν νικήσει η μπουρζουαζία θα ιδιωτικοποιήσει τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, θα πάρουν τη γη από τους Ινδιάνους και η κατάρα της Μακαραπάνα θα πέσει επάνω σας», δήλωσε ο Μαντούρο κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στης πολιτεία Αμαζόνας.

Στη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Μαδούρο κατηγόρησε επίσης την «σαλβαδοριανή δεξιά» ότι έχει στείλει ήδη στην Βενεζουέλα δολοφόνους για πραγματοποιήσουν αυτήν την αποστολή.

«Σκοπός τους είναι να με σκοτώσουν. Θέλουν να με σκοτώσουν διότι γνωρίζουν πως δεν μπορούν να κερδίσουν μια ελεύθερη και τίμια εκλογική αναμέτρηση. Πίσω από αυτό βρίσκονται ο Ρότζερ Νοριέγκα και το Οτο Ράιχ, αλλά και η σαλβαδοριανή δεξιά που έστειλε πληρωμένους δολοφόνους για να με σκοτώσουν», πρόσθεσε. Ο Μαδούρο ορίστηκε από τον Ούγκο Τσάβες διάδοχός του. Ο Τσάβες πέθανε από καρκίνο στις 5 Μαρτίου. Οι Οτο Ράι και Ρότζερ Νοριέγκα ήταν αντίστοιχα πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα και στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών. Από το 2010 Ουάσινγκτον και Καράκας δεν έχουν διορίσει πρεσβευτές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το